Hemma hos Resident Evil-samlaren


Posted 2017-02-24 in Kultur, Leva & Bo

Resident Evil VII släpptes den 24 januari och spelet är en återgång till gammal god form för en av de viktigaste serierna i spelhistorien. Här i Örebro finns en Resident Evil-samlare av rang så vi blev nyfikna och hälsade på hemma hos Emelie.

 

Vad var din första upplevelse med Resident Evil-serien?

– Jag var sju eller åtta år och min bror hade lånat det första spelet till Playstation av en klasskompis. Jag satt bara bredvid. Det var min bror som spelade medan jag var med som pusselexpert och som allmänt stöd.

 

Du var the brains och han var the brawn typ?

– Precis!

 

Men det var någonting särskilt som fick dig att fastna för serien där och då?

– Ja, det var väl mest att det var så annorlunda. Det var lite läskigt och lite mystiskt.

 

Hade du spelat mycket spel innan dess?

– Min bror var den som fick alla spel och konsoler när vi var små, så jag fick låna någon gång ibland. Då var det mest kul att se på när han spelade. Det blev mer att jag spelade själv på senare år.

 

När köpte du ditt första egna Resident Evil-spel?

– 2007 köpte jag Code Veronica X till Playstation 2. Det är nästan lite för långt för sitt eget bästa men det är ett väldigt bra spel!

 

Så när bestämde du dig för att börja samla på Resident Evil-grejer?

– Jag bestämde mig aldrig riktigt. Det bara hände! Jag köpte ju Code Veronica X och sen ville jag köpa de andra spelen som jag och min bror spelade när vi var yngre. Så jag köpte ettan till fyran och sen fortsatte jag med att köpa resten av spelen i serien och en massa prylar runtomkring.

 

Ja, du samlar ju inte bara på spelen. Vad mer samlar du på?

– Det är guideböcker, figurer, soundtracks, specialversioner av konsoler, böcker och massor av grejer!

 

Även film?

– Ja, jag har nästan alla Paul W.S. Andersons Resident Evil-filmer på DVD och i bokformat. Böckerna är dock bättre än filmerna eftersom att jag slipper se allt som händer!

 

Hur går du tillväga när du letar efter saker till samlingen?

– Jag letade aktivt i början, men nu har jag så mycket så jag kollar väl lite då och då på Tradera och Ebay. Ibland hittar jag någonting intressant. Ibland vill jag ha någonting men så räcker pengarna inte till. Annars kanske jag hittar något på spelmässor eller liknande.

 

Finns det någon del av samlingen som du är extra stolt över?

– Det är nog mina figurer från Hollywood Collectibles. En zombiehund, en Jill Valentine och en Licker. Lickern når upp till mitt knä och väger åtta kilo! Det var en pina att bära hem den från affären kan jag säga. Det som gör dem speciella är att det inte finns jättemånga av dem. Lickern finns det till exempel bara 150 stycken av!

 

På tal om statyer och liknande, är du så där extra strikt med att saker ska vara oöppnade?

– Om det är figurer från typ 1998 och framåt låter jag dem vara kvar i boxen, men om det är nyare grejer är jag inte lika strikt med det. Men de där från Hollywood Collectibles öppnade jag. De köpte jag inte för att de skulle ligga kvar i sina lådor!

 

Vissa figurer kan vara roligare att plocka ur kan jag tänka mig.

– Precis!

 

Resident Evil-serien firade ju sitt 20-årsjubileum förra året. Hur känner du när du tittar på vad serien var då och vad den är nu?

– Den har ju hittat hem igen med Resident Evil 7, men vi kommer nog inte komma tillbaka till exakt hur det var från första början. Det har gått 20 år och vad som var nytt och unikt då är inte det längre.

 

Vad tycker du om Resident Evil 7 förresten? Du har spelat igenom det några gånger nu har jag förstått.

– Det är ”game of the year” för mig, redan i februari! Det är ett av de bästa spelen jag har spelat på länge och jag är jätteglad över att kunna säga det om ett Resident Evil-spel! Jag älskar ju pussel så delen med Lucas var allra bäst. I synnerhet Happy Birthday-pusslet!

 

[nggallery id=102]

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.