Jämlik ålder på undomsmottagningarna


Posted 2015-10-06 in Leva & Bo

Casinotopp banner

Fram till nyligen fick inte tjejer gå till Ungdomsmottagningen efter det att de fyllt 20. Då var det barnmorskemottagningen som gällde för funderingar kring kropp, könssjukdomar, preventivmedel och eventuella graviditeter.

 

Killar fick dock fortsätta besöka mottagningen fram till 23 års ålder. Sedan 1 september är detta dock ändrat och det råder nu åldersjämlikhet på Ungdomsmottagningarna i Region Örebro Län.

– Ungdomsmottagningarna i länet bedriver en fantastisk verksamhet där de möter frågeställningar och problem av många olika slag. Därför är det glädjande att både tjejer och killar upp till 23 år kan komma dit, säger Jenny Steen, s, ordförande i nämnden för hälsa, vård och klinisk forskning.

Bortsett från att bespara tjejerna tidsbokning och allt det involverar att söka sig till vårdcentralernas barnmorskemottagningar är förändringen också ett led i att skapa en mer jämställd vård i länet. Länets ungdomsmottagningar finns i Örebro, Karlskoga, Lindesberg och Hallsberg, och alla besök är gratis.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.