Klart vem som driver restaurang i Kulturkvarteret

Text: Camilla Johansson Foto: Pressbild
Posted 2020-07-07 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Sakta men säkert närmar vi oss invigningen av det nya Kulturkvarteret och i mitten av juni blev det klart vilka som kommer att driva de två restaurangerna i kvarteret. Det blev männen bakom Stå – pintxos & vänner, Marthin Persson och Ki Sandholm, som vann upphandlingen.

 

De kommer att driva restaurangverksamhet i såväl den nya byggnaden som inne i Örebro konserthus. Marthin och Ki har båda en stor passion för mat, dryck, service och musik och tillsammans har de decennier av erfarenhet från restaurang- och evenemangsbranscherna att falla tillbaka på.

– Deras presentation genomsyrades av en mycket god känsla och förståelse för det sammanhang de landar i och ligger i linje med vår vision. De visar på ett inspirerande och kreativt matutbud så det känns helt rätt. Jag tror att de kommer bidra med det mervärde vi letat efter vid val av restauratör. Att de dessutom har stor erfarenhet av att kombinera mat och musikupplevelser gör det hela än mer spännande, säger Kulturkvarterets verksamhetschef Karin Beckman.

I Konserthusets foajé blir det en fortsättning på Stå:s populära koncept med plockmat från alla världens hörn och i den nya byggnaden har man för avsikt att skapa en trevlig och mysig bistro där man kan ta en fika likväl som ett glas vin och äta vällagad mat.

– Vi känner oss väldigt inspirerade inför uppdraget och ser verkligen fram emot att servera god mat- och dryck till Kulturkvarterets alla besökare. Vidare hoppas vi bidra till att skapa en varm, välkomnande miljö med en varierad och föränderlig meny som tilltalar många. Gärna med utgångspunkt i lokala och ekologiska råvaror, säger Ki Sandholm.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.