Löpning på hög höjd

Text: Thomas Helsing
Posted 5 månader sedan in Leva & Bo, Mat & Dryck

Frimis vårevent 2019 – banner
Mikkeller running club Örebro

Vi har skrivit en del om ölfestivalen Örebrew fest så det ska vi inte göra nu. Festivalen behöver dock nämnas då den har en koppling till det motionslopp som anordnas samma dag – den 10 november.

 

Gänget bakom Örebrew fest går nämligen samman med Mikkeller running club Örebro för att arrangera ett fem kilometer långt motionslopp. Så långt är det ingenting spektakulärt men det som får det här loppet att sticka ut från mängden är att det går av stapeln 58 meter upp i luften. De fem kilometerna kommer nämligen att avverkas uppe på Svampens utomhusterass.

Loppet uppges vara helt prestigelöst men trots det kommer enligt uppgift något pris delas ut. Är du intresserad är det bara att ta dig till Svampen den 10 november klockan 9.00.

Mikkeller running club har funnits i fyra år och spridit sig till många städer runt om i världen. Sist vi räknade fanns det en lokal klubb i femton svenska städer, inklusive Dalsjöfors. Grundtanken var, förutom att promota varumärket Mikkeller, att om man håller sig fit och i form så kan man njuta än mer av exklusiv mat och dryck. Man betonar dock att man prioriterar den sociala samvaron framför att slå några löparrekord.

Örebroklubben bildades under hösten och arrangerade sitt första lopp så sent som i början av oktober. Den 10 november springer man alltså runt, runt uppe på Svampen. Blir man inte tillräckligt yr av det kan man råda bot på det med den traditionella efter-ölen på Örebro Ölhall.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.