Michael Almebäck klar för ÖSK Fotboll


Posted 2016-01-25 in Leva & Bo, Örebro SK

För ett par veckor sedan dök det upp ett rykte om att Michael Almebäck var på väg tillbaka till ÖSK Fotboll – och nu är det helt klart. Under måndagsmorgonen höll klubben en presskonferens där man presenterade den landslagsmeriterade försvarsspelaren.

 

Mellan 2009 och 2011 spelade Michael Almebäck i ÖSK Fotboll och gjorde då stort intryck på supportrarna. Den snabbe försvararen försvann därefter ut i Europa, med Club Brügge i Belgien som första klubbadress. 2013 skrev han på för Danska Bröndby IF och under 2015 blev han utlånad till Esbjerg fB, också de i den danska förstadivisionen.

Nu är han alltså tillbaka i ÖSK Fotboll och under måndagsmorgonen, 25 januari 2016, signerade han ett treårskontrakt i samband med en presskonferens.

– Det är otroligt kul att vara tillbaka. Det var här jag slog igenom i Sverige och Örebro känns som mitt andra hem. Det är kul med den hajpen runt fotbollen i stan just nu och jag hoppas att jag kan bidra till det. Jag kommer att göra allt för att prestera så bra som möjligt och göra det bästa för laget, sa Michael Almebäck, som kommer att spela i tröja nummer 14.

ÖSK Elitfotbolls vd Simon Åström var annars den som inledde presskonferensen.

– Vi har, som många säker vet, antagit en ny vision där vi vill etablera oss som ett topplag som ska vara med och konkurrera om allsvenska medaljer och Europaspel och det är utifrån den visionen vi fattar alla beslut. Vi märker att fotbollen är het i stan, sponsorförsäljningen går bättre än föregående år och årskortsförsäljningen är också den bättre än vid samma tid föregående år. En viktig del i det här är också hur vi bygger laget och har sedan tidigt i höstas haft en bra bild av hur vi vill att vårt lag ska se ut och det känns jättekul att sitta här idag.

Sportchefen Magnus Sköldmark tog sedan över.

– När vi fick höra att Micke var intresserad och ville komma hit har processen gått väldigt snabbt. Vi har haft en bra dialog med Bröndby. Vi är oerhört nöjda att ”Iron Mike” är tillbaka i Örebro. Vi får med Mickes inträde en hemvändare som varit med i ÖSK tidigare, när vi presterade väldigt bra. Det är en spelare med internationell erfarenhet, som har spelat i landslaget. Han har också en snabbhet som kommer att bidra till att vi kan spela en attraktiv fotboll under nästa säsong.

Huvudtränaren Alexander Axén var givetvis nöjd med nyförvärvet.

– Jag tror att många i Örebro har känt att Micke ska hem. Det är här han hör hemma. Vi har ställt hårda krav på Simon och Magnus att de ska lösa det här. Han kommer att göra vårt lag mycket bättre. Micke har, trots ung ålder som mittback, en enorm erfarenhet tack vare utlandslivet och han har många år kvar. Han kommer att få ta en stor ledarroll i vår trupp. Det känns jättebra och jag är supernöjd.

Michael Almebäck berättade att valet föll på ÖSK eftersom de kunde erbjuda ett riktigt bra paket. Han konstaterade att åren utomlands har gett mycket och att han har blivit bättre på framförallt uppspelsfas och positionsspel samt att erfarenheten gör att det blir lättare att ta rätt beslut på planen. På frågan om proffslivet utomlands fortfarande lockar svarade han att allt fokus ligger på ÖSK just nu.

– Jag spekulerar inget i vad som händer om tre år, utan fokuserar på nuet. Nu är jag här och nu ska jag göra mitt absolut bästa. Vad som händer i framtiden får man se, men jag är väldigt glad över att få vara här och det är här mitt fokus ligger.

 

Uppdatering: Dagen efter presenterade Örebro SK ytterligare ett nyförvärv. Maic Sema har skrivit ett tvåårigt avtal med klubben och kommer närmast från cypriotiska AEL Limassol. Han beskrivs som en snabb mittfältare med fin bollbehandling och teknik. Senast Maic Sema var i Sverige spelade han för Hammarby.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.