När det våras i Paris


Posted 2020-01-23 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Nöje

Efter en grå höst hade vi hoppats på en sprakande vinter med snö och vackra vinterdagar. Men även denna årstid har mest varit grå och halvtråkig. Så inte är det väl helt fel att längta sig bort lite? Inte minst till en romantisk plats där våren inte kan bli annat än perfekt; Paris. Allas vår drömstad.

 

Att göra i Paris

I Paris kliver vi in i historia, god mat, konst och, självklart, mode. Det finns något för alla och på de varmare breddgraderna kan “ljusets stad” inte bli mycket ljusare. Både räknat i soltimmar och i nöje. Och vad gäller nöje så har ​Flygresor​ listat alla saker du både “måste” och borde se när du besöker den idylliska staden. Det finns mycket att se och göra i Paris – här är några exempel:

Eiffeltornet – ​Den självklara sevärdheten för turisten i staden. Turistattraktionen från 1889 symboliserar en hel stad och besöks som bäst strax innan skymning när du kan njuta av hur Paris går från dagsljus till en upplyst stad i mörkret.
Triumfbågen – ​Här får du ännu mer historia. Triumfbågen restes redan 1805 av Napoleon och symboliserar mycket av fransk historia från den tiden.
Louvren – ​Är du i Paris kan du inte missa det berömda konstmuséet Louvren. Bara den världskända tavlan Mona Lisa av Leonardo da Vinci borde vara anledning nog att besöka muséet, men hela 35 000 konstobjekt gör att det garanterat finns något för alla att titta på.
Båttur på floden Seine – ​Upplev Paris från den vackra floden Seine och glid under stadens 37 broar. Gör det ordentligt och ät brunch, lunch eller middag från båten.
Slottet i Versailles – ​Ett av världens mest kända, och mest vackra, slott. Med över 700 rum och en fantastisk trädgård finns det mycket historia och arkitektur att andas in på platsen.
Paris katakomber – ​Trots Paris fantastiska, ljusa och intressanta sida döljer det sig något mörkt ungefär 20 meter under stadens gator. Där finner du katakomber fyllda med skelett, ditplacerade efter ett beslut som staden tog år 1785 för att göra något åt de överfyllda kyrkogårdarna.

 

Paris i Örebro?

Det finns hyfsat billiga resor till Paris, men ibland kan man inte bara lämna allt eller lägga pengar på en resa. Ett billigare alternativ är att uppleva en fransk kväll eller helg – fast på hemmaplan i vårt kära ​Örebro​.

Så, vad har Örebro att erbjuda i fransk stil? Vi listar fyra bra ​restauranger​ att besöka för en resa till Paris på hemmaplan:

Boulebar Slottsgatan
● Wasa Källar’n
● Makeriet
● Bistronomy

Gör det på ditt sätt

Oavsett om du gör Paris i Örebro, eller om du faktiskt besöker ljusets stad i vår, kommer du inte att ångra din franska semester. Paris är helt enkelt svårt att få nog av!

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.