Nytt spel kan ge bättre resultat på högskoleprovet


Posted 2019-03-21 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Nöje

högskoleprovet

Den 6 april är det dags för vårens upplaga av högskoleprovet och nu finns lanseras ett roligare sätt att förbereda sig inför provet i form av sällskapsspelet ”Mini-Mig Högskoleprovet”.

 

Anmälan till högskoleprovet är stängd sedan en tid tillbaka och säkert stiger nervositeten nu hos många som anmält sig. Har jag förberett mig på rätt sätt? Är min kunskapsnivå tillräcklig?

David Sinkvist var tidigare ST-läkare i allmänmedicin men han sadlade om för 14 år sedan och startade istället onlinekursen Högskoleprovsguiden. Fram till idag har kursen hjälpt 129 000 personer till bättre resultat på högskoleprovet.

Nu har han slagit sig ihop med företaget Compete now som tillverkar frågespelen Mobile Intelligence Games – förkortat MIG.

– Vi tycker det var en väldigt bra idé, säger Helena Liewendahl på Compete now. Folk tar lättare till sig kunskap när man spelar och har roligt. Vi hoppas kunna hjälpa fler att klara högskoleprovet, säger hon.

David och hans medarbetare har tagit fram 380 frågor i fem ämnen och resultatet finns ute i handeln nu i form av spelet ”Mini-MIG Högskoleprovet”. I Örebro hittar du spelet bland annat på Akademibokhandeln i Krämaren och ute på Marieberg.

 

Här hittar du våra test av sällskapsspel om du vill ha fler speltips.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.