Örebro gynnas av ökat nattågsintresse

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 5 månader sedan in Leva & Bo, Näringsliv

nattåg
Casinotopp banner

Nattåg mellan Stockholm och Jämtland har länge varit ett alternativ för långväga resenärer men i år har intresset ökat markant. 2018 har inneburit en ökning av antalet resenärer med 33 procent jämfört med föregående år.

 

Nu vill SJ satsa ännu mer på nattågstrafiken och det kommer att gynna Örebro. Från och med den 9 december kommer SJ att köra nattåg även från Göteborg och dessa tåg kommer att gå via Örebro istället för Stockholm. Enligt SJ finns två anledningar till detta; dels genomför SJ en total förändring av trafiken så att tåg från och till Göteborg inte längre går via Stockholm och dels ser man Örebro som en viktig stad i och med sin position som landets sjunde största stad.

– Nattågstrafiken till och från Jämtland har haft en helt fantastisk utveckling i år, men det vi nu ser är sannolikt bara början. Med nattåg från både Göteborg, Örebro och Stockholm 365 dagar om året kommer ännu fler upptäcka fördelarna med att resa på natten och komma fram utvilad tidigt på morgonen. En ledighet ska inte förkortas av resdagar, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Den här satsningen kommer sig inte bara av en ökad efterfrågan just nu, SJ tror även att resandet kommer att öka ytterligare. Som ett exempel pekar SJ ut Jämtland där säsongerna suddas ut allt mer.

– I exempelvis Åre ger sparad snö möjlighet att öppna säsongen för längdskidor andra helgen i oktober samtidigt som man kan se norrskenet, och det bara en vecka efter att mountainbikesäsongen avslutats. Många vill då kunna resa klimatsmart med tåg, även från Örebro, avslutar Jan Kyrk.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.