Osäkerhet kring Örebro Prides framtid

Text: Camilla Johansson I Foto: Tomas Karlsson
Posted 2018-12-19 in Kultur, Leva & Bo

Örebro Prides framtid

Sedan 2012 har Örebro haft sin egen Pridefestival varje år i slutet av augusti. Nu läggs föreningen ned.

 

Ju större evenemanget blivit större, desto mer tid har det krävt av de ideella eldsjälar som arbetat med att genomföra det hela, och det har inte minst påverkat medlemmarnas familjeliv. Nu vill styrelsen med grundaren Anna Örenius i spetsen att Örebro Pride tas över av aktörer med större resurser. På årsmötet i november bestämdes att föreningen ska läggas ned.

Paraden har blivit längre och längre för varje år och nu i augusti räknade man till cirka 9 000 deltagare i själva paraden och totalt 13 000 på festivalen som helhet.

– Än så länge har vi bara haft ett styrelsemöte om detta så det avgörs slutgiltigt vid ett extrainsatt styrelsemöte. Det känns så klart vemodigt att sluta arbeta med den, den är ju min bebis, men saken är den att jag har bebisar hemma också och det handlar om ett behov av att prioritera annorlunda nu för mig precis som för andra föreningsmedlemmar, konstaterar Anna Örenius.

Hon tror dock att man kommer att hitta en bra arrangör och lösning som gör att Pridefestivalen kommer att leva vidare.

Det extrainsatta årsmötet som kommer att avgöra Pridefestivalens framtid hålls den 9 januari.

– Jag vill påpeka att om det finns människor som helt enkelt vill gå in i styrelsen och fortsätta driva föreningen så som skett hittills så finns det absolut möjlighet att göra det, säger Anna Örenius.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.