ÖSK Fotboll sprider julstämning på USÖ


Posted 2014-12-18 in Leva & Bo, Örebro SK

I våras fick patienterna på USÖ:s barn- och ungdomsklinik besök av ÖSK Fotbolls A-trupp och huvudtränaren Alexander Axén. Besöket var en positiv upplevelse för alla inblandade och på fredag, 19 december, återvänder ÖSK Fotboll till avdelningen för att bidra till en god jul.

 

– Barn- och ungdomskliniken är jätteglada och stolta över vårt samarbete med ÖSK Fotboll. Spelarna är ofta våra patienters idoler och ett personligt möte kan bli ett minne för livet, säger Andreas Ohlin, verksamhetschef på barn- och ungdomskliniken på Universitetssjukhuset i Örebro, i ett pressmeddelande.

Efter vårens besök återvänder nu laget för att fira lilla julafton tillsammans med barnen och ungdomarna på fredag, 19 december. De spelare och ledare som har möjlighet att närvara kommer bland annat dela ut julklappar, spela spel och prata, för att skänka lite extra glädje till barnen och deras föräldrar.

– Efter att vi var på sjukhuset i våras kände alla att det här var något som vi måste göra igen. Alla spelare vill följa med och de som har praktisk möjlighet kommer att medverka i morgon. Det är värdefullt för oss att få komma till USÖ och uppleva all den glädje och energi som skapas med barnen. Besöket ger en påminnelse om hur viktigt det är att vi alla tar hand om varandra, säger Alexander Axén, huvudtränare ÖSK.

Besöket är ett samarrangemang av ÖSK Fotboll och Eon, som tillsammans har komponerat julklapparna till barnen.

– Julen är ju barnens högtid så det känns självklart att hjälpa till och göra den lite extra ljus för de barn som inte kan fira den som vanligt. Vi har ett brett samarbete med ÖSK Fotboll och lägger stor vikt vid de projekt som riktar sig mot barn och ungdomar i Örebro med omnejd, berättar Efwa Nilsson, regionchef Västra Svealand, Eon Sverige.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.