ÖSK värvar från Manchester City


Posted 2017-02-23 in Leva & Bo, Örebro SK

Örebro SK har landat ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 2017. Det handlar om en mittfältare med internationell rutin som ansluter på lån från storklubben Manchester City.

 

Det talas ofta om värvningsbomber så här i Silly season-tider. Hur stor sprängkraft den här har får vara upp till var och en att avgöra men helt klart är att värvningen av mittfältaren Divine Naah från Manchester City kittlar lite extra.

Den 20-årige ghananen Divine Naah är fostrad i Right to Dream Academy och skrev som 18-åring på för Manchester City sommaren 2014. Sedan dess har han varit utlånad till i tur och ordning norska Strömsgodset, holländska NAC Breda och FC Nordsjaelland.

– När den här möjligheten dök upp tvekade vi inte. Naah är en mycket spännande mittfältare som kommer spetsa konkurrensen på vårt redan starka mittfält. Han är användbar på flera av de offensiva positionerna och ger oss fler alternativ i hur vi kan spela laget. Det är dessutom även roligt att Manchester City ser att vi har en bra utvecklingsmiljö, säger Magnus Sköldmark sportchef i ÖSK.

Även tränare ALexander Axén är nöjd med nyförvärvet.

– Jättekul att allt har fallit på plats. Vi har tittat en hel del på Naahs matcher sedan vi fick indikationer på att ett lån var möjligt och vi tror han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela. Det finns egenskaper i honom som vi tror kommer blomma ut och få rejäl färg i ÖSK-tröjan, säger Alexander Axén, huvudtränare.

Det har talats om att ÖSK-truppen behöver kompletteras med 2-3 spelare och förutom Divine Naah flaggar sportchefen Magnus Sköldmark för att det kommer mer.

– Vi har tidigare sagt att vi letar förstärkning i både försvarslinjen och i anfallet och det gäller fortfarande. Vi fortsätter att följa den plan vi har och lånet av Naah är en del i den planen. Ska vi värva vill vi ha hit spelare som utvecklar laget. Vi känner oss trygga med sättet vi jobbar och stressar inte. Vi märker att intresset från örebroarna är stort och tillsammans ska vi jobba hårt för att skapa en riktigt bra säsong. Förhoppningsvis kan vi presentera ytterligare pusselbitar de närmaste veckorna, berättar han.

Lånet av Divine Naah sträcker sig i första hand över vårsäsongen. Under torsdagen genomförde han sitt första träningspass med ÖSK och förhoppningen är att han ska bli spelklar till hemmamatchen mot Häcken den 5 mars.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.