Sommar, sol och fotboll


Posted 12 månader sedan in Leva & Bo, Nöje

Casinotopp banner

”Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor…”. Snart ljuder denna vackra sång i skolor runt omkring, som ett startskott som meddelar att nu går alla barn på sommarlov och föräldrar och vuxna tar ut semester för att njuta av sommar och sol.

 

Man kan verkligen säga att Sverige har fått en mycket välsmakande försmak på vad den svenska sommaren har att erbjuda. I hela Sverige, från norr till söder, har man fått känna på högsommarvärme. Inte bara under en dag, utan ihållande under nästan hela maj månad. Enligt SMHI slog maj månad 2018 alla tidigare värmerekord som uppmätts i Sverige.

Under i stort sett hela månaden låg medeltemperaturen över vad som anses som det normala. I Göteborg till exempel, uppmättes en medeltemperatur på 17 grader vilket är en temperatur som är normal under högsommarmånaden juli. Trots den fina inledningen verkar det inte finnas några tecken på att ”vi har fått vår beskärda del av sommarvärme”, det här verkar bara vara början!

För den sportintresserad i allmänhet, och fotbollsintresserade i synnerhet, går vi en mycket spännande sommar till mötes. Lokalt är Örebrocupen något av en stadsfest, med ungefär 400 lag som deltar. Globalt sett så är Fotbolls-VM i Ryssland det största som händer under året. Det är en fotbollsfest utan dess like som många människor väntat och sett fram emot i fyra år, eller till och med i tolv år som svensk då det svenska landslaget inte deltagit sen det begav sig i Tyskland 2006. Turneringen inleds den 14 juni i en match mellan Ryssland och Saudiarabien och för svensk del börjar det den 18 juni när Sverige ska tas sig an svårtippade Sydkorea.

För många människor är det en stor dröm att en dag åka och kolla på en match i ett världsmästerskap. Tyvärr är det bara en bråkdel av alla med denna dröm som faktiskt lyckas uppfylla den. Inte minst på grund av biljettpriserna. Redan för två år sedan konstaterades att biljetterna till årets fotbollsfest kommer att vara de dyraste någonsin.

En biljett till en match i gruppspelet kostar mellan 900 till 1800 kronor, för en enda match alltså. Det är dock knappt någonting jämfört med en finalbiljett som kostar uppemot 10 000 kronor. Lägg därtill resa till Ryssland och boende under vistelsen. De kostnaderna är det säkerligen inte alla som har råd med. Men är drömmen och viljan stor nog finns alltid ett sätt. För den som inte hann planera i tid och få ihop tillräckligt med sparpengar så kan ett mindre lån göra så att man får ihop det sista till semesterkassan. Man bör dock alltid vara försiktig med att låna pengar och även se till att jämföra olika alternativ av lån.

För dem som trots allt väljer att följa mästerskapet hemifrån så verkar ju, som sagt, även vädret bjuda till ordentligt. Varför inte samla ihop vännerna till en grillkväll, njuta av solen och förhoppningsvis även av svenskt fotbollsspel som kommer hålla en varm i kroppen ända in till vintern?

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.