Stadsodling i Oskarsparken

Text: Camilla Johansson I Foto: Pelargonien
Posted 2020-07-09 in Leva & Bo, Nöje

sommargata Manillagatan

Man kanske inte skulle kunna tro det en vanlig dag men en gång var Oskarsparken mitt i centrala Örebro platsen för en odling med medicinalväxter. Det var Franz Joakim von Aken, mannen som gett namn åt Von Akens kastanj, som ägnade sig åt detta på 1700-talet och det är med en blinkning åt honom som årets sommargata Manillagatan får ge plats för en stadsodling.

 

Gatan är stängd mellan den 15 juni och den 30 september och förvandlas under perioden till en kreativ mötesplats för just stadsodling och bygglek. I och med det välkomnas besökare att själva prova på att odla, smaka och upptäcka en grönare och mer hållbar vardag. Det kommer att anordnas workshops för barn som vill vara med och odla tillsammans med erfarna odlare från Närkesblomman, bland annat kan man den 4 och den 11 augusti lära sig att binda en egen bukett.

Byggleken kör hela sommaren till och med vecka 33 och ger barn i alla åldrar ett tillfälle att skapa och utforska sin kreativitet. Här välkomnas deltagarna att hamra, spika och bygga av överblivet material på temat återbruk och det kommer att finnas pedagoger på plats under bygglekens öppettider.

 

Workshops med Närkesblomman

4/8 kl 15-16. Workshop för barn i sällskap med vuxen.
11/8 kl 15-17.  Öppet för alla åldrar.

 

Byggleken

Pågår mellan vecka 25 och 33.

Måndag kl. 13-16.
Onsdag kl. 11-16.
Torsdag kl 13-16
Lördag kl. 10-14.

 

Här kan du läsa mer om aktiviteterna vid Oskarsparken.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.