Sportlovsaktiviteter på Brädcentralen

Foto: Richard Hellfors/Örebro Skateboard
Posted 2022-02-16 in Leva & Bo, Örebro län, Sport

Nästa vecka är det sportlov i Örebro och det brukar innebära en uppsjö med aktiviteter för både barn och unga. På Brädcentralen håller man extraöppet hela veckan och har laddat med både aktiviteter och grillning.

 

Hela veckan lång är det alltså öppet på Brädcentralen på Södra Grev Rosengatan 35, strax bortanför USÖ. Dit kan sportlovslediga barn och ungdomar ta sig för att testa på att skejta, hänga och äta grillat (kostnad tillkommer). Vissa morgnar och kvällar är specifikt för vissa grupper (tjejer, äldre och familjer). Så här ser tiderna ut för veckan:

  • Måndag 10-20
  • Tisdag 10-20 (20-22 +35 år)
  • Onsdag 10-18 (18-20 endast för tjejer)
  • Torsdag 10-20 (20-22 +35 år)
  • Fredag 10-20
  • Lördag 10-20
  • Söndag 10-20 (08-10 familjeskejt)

Varje dag mellan klockan 14 och 16 drar man igång grillen där det vankas hamburgare och korv till överkomligt pris. Det kostar 50 kronor i entréavgift per dag och i det priset ingår möjligheten att låna allt nödvändigt som behövs, det vill säga skateboard, hjälm och skydd.

Vill man kan man bli medlem i föreningen Örebro Skateboard. Medlemsavgiften är 100 kronor och då ingår fri entré första dagen.

”Nya” Brädcentralen på det gamla CV-området i Örebro invigdes 2019 och består av 650 kvadratmeter fyllda med ramper och annat kul för inomhusåkning. Dessutom har man ett café där man säljer kaffe, läsk, godis och annat smått och gott som kan behövas mellan åkningarna.

Brädcentralen drivs av föreningen Örebro Skateboard som har verksamhet för åldrarna 6 till 25 år. En återkommande aktivitet är skejtskolor där nybörjare får lära sig skejtens grunder och hur man åker på ett säkert sätt. Dessutom har man ett gott rykte som arrangör av stora tävlingar som många gånger lockar till sig Sverige-eliten inom sporten.

För mer information kan du gå in på Örebro Skateboards webbplats och läsa mer. Där finns också kontaktuppgifter och vägbeskrivning för att hitta dit.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.