Sveriges bästa PT kommer från Örebro


Posted 2014-12-22 in Leva & Bo

Sedan sista helgen i november finns Sveriges bästa PT, personlig tränare, här i Örebro. Då vann nämligen Oscar Turgut, nominerad för fjärde året i rad, Guldhjärtat på Fitnessfestivalen i Göteborg.

 

Att faktiskt vinna den åtråvärda utmärkelsen är en lång process. I år var det 2 000 personer som hade nominerats och av dessa utsågs 200 tränare för att sedan fördelades mellan en rad olika klasser.

– På dagen var det en mässa där man kunde se olika nya produkter inom fitnessbranschen, nya maskiner, nya metoder, kosttillskott, träningskläder och mycket annat. Det är en festival som vuxit så mycket att den från och med nästa år flyttar från Göteborg och upp till Stockholm, berättar Oscar Turgut.

På kvällen var det dags för stor galamiddag, eftersom festivalen fyllde tio år, med mingel och champagne, en tilldragelse där Oscar Turgut började känna sig lite modfälld.

– Det var bordsplacering, och jag hamnade så långt från scenen att jag kände att jag inte skulle vinna. Jag tänkte att de som gjorde det satt nere vid vip-bordet. När de kom till klassen för personliga tränare så hörde jag hur de läste upp min nominering, jag kände igen orden, men jag fattade inte att det var jag förrän de sa mitt namn, berättar Oscar Turgut som även blev intervjuad på scenen, men knappt kommer ihåg mycket av vad han faktiskt svarade.

– Jag tror inte att jag någonsin gråtit så mycket glädjetårar som den kvällen, det är otroligt stort. Det är också väldigt roligt att sätta Örebro på kartan i det här sammanhanget, oftast har priset gått till Stockholm, konstaterar Oscar Turgut.

Glädjen till trots är det ingalunda aktuellt att vila på lagrarna för Oscar Turgut.

– Jag har länge funderat på att skriva en bok om träning, och detta är ett väldigt bra tillfälle att göra det. Det gäller också att visa att jag fortsätter att vara värd utmärkelsen, och att jag inte var det bara fram till dess jag fick den, avslutar Oscar Turgut som delar gym med Örebro universitets idrottsförening. Något att komma ihåg för alla som vill börja träna efter nyår!

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Casino utan gränser

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.