Tommy ordnar resor till maten


Posted 2016-02-11 in Leva & Bo

Gastronomic Adventures grundades i oktober förra året och till våren är det dags för de första matresorna. Vi ringde upp grundaren Tommy Nordström för att få veta mer.

 

– Jag har arbetat som kock och bartender i tio år, rest runt i världen och testat olika länder och matkulturer. Jag har bland annat bott och jobbat i Barcelona, Buenos Aires och Cypern, och varit rundresande kock på ett annat reseföretag. Det var så jag fick idén om att starta ett företag som erbjuder resor som visar upp genuin matkultur från olika länder, berättar Gastronomic Adventures-grundaren Tommy Nordström.

Tommy berättar att hans företag verkar i en del av resebranschen där konkurrensen än så länge inte är så stor.

– Vi gör en väldigt nischad grej, vi har jobbat i branschen tidigare och har gjort mycket research. De flesta andra bolag erbjuder mat- och vinresor som komplement till deras ordinarie sortiment, men vi har det som vår primära produkt.

För Tommy handlar det om att skapa resepaket där han bara tar in sådant som han verkligen vet är bra.

– När man reser själv så blir det lätt att man hamnar på första bästa turistrestaurang och missar det verkligt genuina. Det undviker man när man reser med oss.

Att resa med Gastronomic Adventures är enkelt. Dels finns det färdiga paket, men om datumen inte passar kan man alltid höra av sig för att se om det går att hitta en alternativ lösning. Tommy säger att han fokuserar på att kunden ska vara nöjd och kunna komma iväg på det som önskas. Som utgångspunkt får kunden boka sin egen flygresa.

– Men vi kan hjälpa kunden att ordna flyget som tillval. Många är dock så beresta idag att de ibland kan få billigare flygbiljetter än vad vi kan fixa. Oftast börjar vår tjänst på plats, med undantag för våra Kinaresor där vi löser både biljetter och visum.

 

Vad ska ni göra på Travel & Taste?

– Mässan passar oss perfekt med sitt fokus på både mat och resor. Dessutom är jag från Hallsberg från början, så det är lite som att komma hem! Bland annat håller vi ett föredrag där vi berättar om vad vi gör och varför vi startade bolaget. Vi kommer även att, tillsammans med vår samarbetspartner Kinalotsen, bjuda på kalla kinesiska delikatesser – ”kinesiska tapas” – och så klart visa vad vi kan erbjuda på våra resor.

 

Vilken är din favoritstad i världen?

– Måste jag välja så väljer jag Buenos Aires i Argentina. Jag tycker generellt om Sydamerika väldigt mycket.

 

Vad gillar du själv för mat?

– Det är faktiskt svensk husmanskost. Men det allra roligaste är att få inspiration från andra matkulturer och sedan blanda in det i sin vardagliga matlagning.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.