Travelista: Världens sämsta hotell


Posted 2015-10-13 in Leva & Bo, Näringsliv

Du är på resande fot och behöver ta in på ett hotell för natten. Det här är de hotell du absolut bör undvika enligt Tripadvisor. Fawlty Towers? Det kan finnas på riktigt.

 

hotel-richardHotel Richard, Frankrike

Hotell Richard har adressen 35 Rue Richard, Paris. Här har de boende lämnat omdömen som ”extremt oärligt, oförskämt, smutsigt och fruktansvärt” och ”detta kan vara världens sämsta hotell”. Av totalt 214 omdömen klassar 119 av gästerna sin upplevelse på Hotel Richard som ”hemsk”. Vad gäller standard, rum, renlighet, service och sovkvalitet får hotellet absolut sämsta betyg. Dock får Hotell Richard högsta betyg vad gäller läget, mitt i Paris.

Här pratar de före detta gästerna om helkaklade rum (även taket) och taxibilars ständiga tutande utanför. Det saknas sängkläder, så att gästerna första natten får sova med kläderna på och skapa sig en kudde och täcke av ytterkläderna. En gäst skriver ”på allvar, håll dig borta” och en annan ”sätt aldrig din fot på Hotell Richard”. Nadja från Madrid fick uppsöka läkare efter att blivit biten av vägglöss under sina tre dagar på hotellet. Här är det inte värt pengarna att bo.

 

IslaDoraHotelIsla Dora Hotel, Mallorca

Här måste du ha proppar i öronen för att kunna sova eftersom det pågår ett party non-stop. Isla Dora Hotel är dessutom förfallet, smutsigt och snuskigt. Den sammanlagda uppfattningen om hotellet är att det ska bebos av gäster som helt saknar kvalitetskrav på sitt boende annat än att det ska vara billigt. Dock finns det en aspekt som lyfter upplevelsen något och det är att stranden finns inom 200 meters avstånd.

James från Newcastle klassar sin upplevelse på Isla Dora som ”den värsta och mest motbjudande platsen jag bott på” och Ray från Manchester bedömer sin upplevelse som ”hotellet från helvetet”. Här får du en all-inclusive-upplevelse du sent ska glömma. Hotellet bokas tydligen också av en tysk Club 18-30 så här är det ”untz, untz, untz” under dygnets alla timmar och du får vad du betalar för. Billigt! Men är det värt det?

 

HansBrinkerHotel_smallHans Brinker Budget Hotell, Holland

Det här är det bästa ”värsta hotellet” du kan bo på. Personalen bryr sig inte ett dyft om vad som händer, så du är helt fri att göra vad du vill. Shauna skriver i sitt omdöme ”undvik, undvik, undvik” och här nämns till exempel våningssängar utan stegar där det för att nå översta slafen krävs att du är ung, vig och beslutsam. Ner kommer du alltid. Givetvis finns här vägglöss och en före detta gäst bor hellre på gatan nästa gång Amsterdam besöks.

Lisa från Edinburgh ger dock Hans Brinker Budget Hotell högsta betyg eftersom det är extremt billigt och i centrum av Amsterdam och för söta killar i baren. Ryan från Toronto nämner sjabbiga rum och obekväma sängar och rekommenderar det till någon som inte besväras av fulla och höga resenärer. Hans Brinker har nämligen en bar som är öppen dygnet runt och en egen nattklubb. Fullt ös – medvetslös? Då är detta stället för dig!

 

HotelCarterCarter Hotell, New York

Det här hotellet har legat högt på alla listor över världens sämsta hotell. Av 4 067 omdömen på Tripadvisor ger 1 072 besökare betyget ”hemskt”. 192 har givit betyget ”utmärkt”. Här pratas det om råttor och kackerlackor och äckliga heltäckningsmattor. Mangan från Sundsvall som bodde på Carter Hotell 2012 beskriver en foajé med vattenskador i taket och under sängen på rummet hittade han gammalt använt toapapper.

Vad som är bra med Carter Hotell är läget. Här befinner du dig 100 meter från Times Square men Laura från Argentina skriver trots det ”undvik det”. Rum som inte städas, inget utsug i badrummet så brandlarmet drar igång på grund av ångan, extremt lyhört så du hör grannens alla ”aktiviteter” vara sig du vill eller inte. Vill du mysa i New York? Glöm då att bo på Carter Hotell. Åtta självmord ska även ha inträffat här.

 

CromwellHotelCromwell Crown Hotell, London

Föregående gäst hade tydligen misstagit handfatet för toalett. Mattias från Örebro bodde här tre nätter och beskriver hotellet som ”litet, slitet och äckligt” och Paul från Kanada skriver ”bo inte i denna håla”. Man kanske blir lite irriterad efter 20 timmars flygfärd när kranen i duschen faller isär. Inte blir det bättre av en handduk med brun oidentifierad fläck.

Hotellet är beläget på Cromwell Road i närheten av Earls Court i Kensington och består av personal som pratar begränsat med engelska. Dessutom är de otrevliga och säger i princip bara ”ingen återbetalning, ingen återbetalning”. Carla från München ser dock att hotellet har potential att bli bra även om ressällskapet förväntat sig mycket bättre service för de pengar de betalade. Dyrt, otrevligt och äckligt. Det finns betydligt bättre hotell i London.

 

HotelRepubblicaRepubblica Hotel, Rom

Av 1 267 hotell i Rom på Tripadvisor hamnar Repubblica Hotell på plats 1 149. Karl från Ljungby skriver ”varning, välj inte detta hotell!!” efter en upplevelse med mögel, fuktskador, ostädade rum och söndriga tapeter. Upplevelsen på Repubblica Hotel beskrivs närmast som något hämtat från en film av Ettore Scola (typ Fula, skitiga, elaka). Hotellet ligger vid Via Nazionale i närheten av Piazza della Repubblica cirka 15 minuters promenad från Colosseum och Forum Romanum. Du befinner dig alltså mitt i centrala Rom så varför tillbringa tid på hotellet?

Anniemay från Manilla skriver dock ”aldrig mer” efter tre nätter på hotellet och hon känner sig lycklig över att ha överlevt vistelsen. Byggnaden där hotellet finns delas med två andra hotell och Repubblica hittar du på andra våningen. Rom är värt att besöka, men välj för guds skull ett annat hotell.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.