Värmande detox drycker under Örebros höstmånader


Posted 9 månader sedan in Leva & Bo

Höstmånaderna är nu här och med kyligare temperaturer ute vill man gärna mysa till det tillsammans med en bra bok framför brasan eller under en mysig filt. Det finns många goda varma drycker där ute, men i just denna lista tänkte vi ta upp goda drycker som samtidigt ger dig en bra detox.

Perfekt efter sommaren när man gärna vill rensa kroppen från toxiner. Vanligt vatten är givetvis alltid viktigt att få i sig, men att mysa till det med en varm dryck gör det lite mer speciellt nu när hösten kryper fram.

1 – Varm choklad
Många tror att en varm kopp choklad innehåller enorma mängder socker – vilket kan stämma i vissa fall. Men allt beror vilken slags choklad som du väljer att använda när du tillagar din varma kopp. Använder du mörk choklad kommer du inte få dig något socker, i alla fall inte lika stora mängder som andra chokladsorter. Det finns många goda fördelar med kakao och mörk choklad innehåller magnesium, järn, kalium och många andra mindre näringsämnen som din kropp längtar efter.

2 – Latte med pumpasmak
En kopp med varm latte kryddad med pumpa, är en perfekt varm dryck under hösten. Först och främst har vi kaffet, som hjälper din ämnesomsättning i kroppen och som hjälper dig att få bort oönskade toxiner. Pumpa innehåller vitamin A, ett ämne som är hälsosamt för din hud.

3 – Grönt té
Grönt té går att dricka när som helst, oavsett väder och säsong – men under hösten är det extra mysigt när det blir kallare ute. Just grönt té är naturligt och rent, vilket man nästan kan känna vid varje klunk som man tar. Grönt té innehåller katekiner, som hjälper dig att hålla vikten och som även tar bort oönskade toxiner.

4 – Glögg
Glögg är skapad av rödvin som hjälper till att stärka ditt immunförsvar och andra bra försvar som naturligt finns i din kropp. När man tillverkar glögg brukar man dessutom använda kanel, som också har positiva fördelar för kroppen. Det ökar ämnesomsättningen och tar därmed bort de kemikalier du gärna inte vill ha i dig. Perfekt under en kall höstkväll!

 

Det är bara välja din favoritdryck och sätta dig med en bra bok, film eller testa lyckan på underhållande poker eller blackjack spel på Maria casino. Visst låter det mysigt? Höstlöven skiftar långsamt färg utanför fönstret i Örebro, du sitter inomhus med din valda varma dryck och samtidigt underhåller dig med roliga live spel.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.