Veteranpoolen – när du behöver erfarna pensionärer

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressfoto
Posted 2018-03-30 in Leva & Bo, Näringsliv

Veteranpoolen hittar du på Rynningegatan 17 i Örebro och företaget är Sveriges både äldsta och största när det gäller hushållsnära tjänster och bemanning.

 

Hit kan du vända dig om du vill ha hjälp med att städa, ta hand om trädgårdsskötseln, snickra, måla, passa barn, putsa fönster, flytta eller behöver hjälp i vardagen.

– Vi anställer enbart pensionärer, avtals- eller ålderspensionärer, säger Sven Dahlberg som är franchisetagaren för Örebro län.

Veteranpoolen har sina lokaler bredvid det som en gång var Norrjouren. Idag är de cirka 135 anställda och av dessa är 109 aktiva. Verksamheten i Örebro startade för två år sedan och Veteranpoolen finns på 40 platser i Sverige.

– Vi får ständigt in nya förfrågningar från pensionärer som känner att de har mer att ge arbetslivet. De flesta som jobbar hos oss är mellan 65 och 70 år. Här finns det en enorm kunskap och erfarenhet. Man är både yngre och friskare idag än vad man någonsin varit, förklarar Sven.

Veteranpoolen bygger sin verksamhet på två ben. Först handlar det om hushållsnära tjänster, hantverk och trädgårdsskötsel för privatpersoner och för det andra om bemanning på företag.

– Här gäller både rut- och rotavdrag och det sköter vi direkt på fakturan. Främst handlar förfrågningarna om hantverk för den privata delen och företagen efterfrågar erfaren arbetskraft. Det är också många äldre som nyttjar våra tjänster.

Högsäsongen för Veteranpoolen är april till september.

– Kostnaden för exempelvis hemstädning är 200 kronor timmen med rutavdrag och 350 kronor timmen för snickerier med rotavdrag.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.