Vilken häcksax ska du välja?


Posted 2021-03-22 in Home, Leva & Bo, Sponsrat

Om det är så att du har prydnadsträd och buskar hemma i trädgården så är det bra att investera i en bra häcksax. Det finns ju en del olika varianter av häcksaxar så som bensindrivna häcksaxar, batteridrivna häcksaxar och eldrivna häcksaxar samt att det finns de du använder med bara dina händer. När du ska köpa häcksaxar, så är det bra att fundera på vad du har för behov. Kanske du har ett stort klippbehov och behöver en lång användningstid, då är det bra val med en elektrisk häcksax. Om du bara ska klippa ett träd eller trimma en buske så kan det räcka med en batteridriven. Ju mindre maskin du väljer, desto lättare är det att klippa. Men om du har grövre grenar att klippa är det ett måste med en något kraftfullare maskin.

Olika varianter av häcksaxar

För att en häcksax ska vara bra så ska den kunna klippa grenarna med ett rakt snitt. Det så att de inte skadas. En bra häcksax ska även vara välbalanserad så att den inte blir framtung eller baktung. Du som bara vill klippa ett par grenar, eller ansa lite lätt kan satsa på att köpa en grensax, sekatör eller manuell häcksax.

En enkel variant at häcksax är den som är batteridriven. Fördelen med den är att den har inga sladdar som är i vägen och du får därmed en bra rörelsefrihet. Nackdelen är väl att du måste ladda upp batteriet lite då och då.

Om du jobbar nära huset, så kan en elektrisk häcksax vara bra. Den kopplas då till ett eluttag. Fördelen med denna är att du inte behöver begränsa din användningstid. Till nackdelarna är det att du bara kan klippa så långt sladden räcker.

Om du har kraftiga grenar, vill kunna klippa var du vill och länge, så är det bra val med en bensindriven variant.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.