Årets bästa luncher i Örebro 2019

Text: Thomas Helsing Foto: Thomas Helsing/Rebecca Unnerud
Posted 2019-12-27 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

luncher i Örebro

Två år med lunchrecensioner här på Totally Örebro och två år med väldigt god, vällagad och prisvärd mat. Det är inte utan att man blir imponerad över Örebros lunchutbud vilket vi märkt när vi sammanställt listan över årets bästa luncher i Örebro 2019. Och fortfarande finns det mer att prova och utvärdera.

 

För bara tre-fyra år sedan innebar hundra kronor ett sorts pristak som få gick över. Idag ligger utmaningen för den prismedvetne i att hitta en bra lunch för under hundralappen. Vi har i år betat av 22 olika luncher och trots att vi märkte redan förra året att den hårda konkurrensen har drivit upp kvaliteten så blir vi ändå lite förvånade när vi ser hur många som håller en så hög nivå. Örebroarna har verkligen valmöjligheter när det gäller luncher i Örebro.

Så för att underlätta för våra läsare tar vi här tillfället i akt att återigen tipsa om de luncher i Örebro vi tyckte var allra, allra bäst. Oavsett om det handlar om ren smaknjutning eller valuta för pengarna. Kort sagt, här är 2019 års bästa luncher i Örebro!

 

fresh food

Bästa vegetariska lunch

Fresh food
Recenserad i januari

Salladsbar på det så sommarpopulära torget bakom Karro, vid Boulebar och Stå. Trevligt bemötande, några enkla varmrätter och så sallader som man kan komponera ihop efter eget tycke och smak. Några mindre missar, samt tveksamt pris på vissa ingredienser, på minuskontot förtar inte slutintrycket som är fräscht. Precis som namnet säger. Toppen, tycker vi.

 

Rejmes restaurang

Bästa budgetlunch

Rejmes
Recenserad i maj

En av kockarna uppmanade oss på sociala medier att komma och testa lunchen ute vid Rejmes. Matsalen fungerar som företagsrestaurang för de som jobbar där men är även öppen för allmänheten. Och bra är det, om man orkar ta sig dit. Här fick vi en av de bästa fiskrätterna i stan när vi valde en närmast perfekt tillagad och likaledes perfekt smaksatt torskrygg. Och det till det sällsynt låga lunchpriset av 89 kronor. Har du en lunchbudget att hålla är det svårt att göra bättre val än detta.

 

lunch på Örebro ölhall

Bästa veganska lunch

Örebro ölhall
Recenserad i april

Vi är vana vid hög kvalitet på öl här, och nu vet vi också att maten är riktigt bra. Inte minst levererar ölhallen ofta en vegansk rätt som faktiskt har lite hjärta och omsorg bakom sig.
Som den här dagen när vi serverades en suveränt, krämig spenat- och ricottafylld tortellini med svamp och tryffelsås. Trots att det mättade var det så man tyckte att portionen var för liten. Perfekt sälta och härlig krämighet som man bara ville ha mer av. Dessutom en fin soppa som förrätt.

 

Zao street kitchen

Bästa asiatiska/snabblunch

Zao street kitchen
Recenserad i november

Zao är väldigt populär i Saluhallen och har så varit under några år. Och anledningen är enkel; de serverar troligen stans bästa asiatiska snabbmat, och de gör det blixtsnabbt. De har inget renodlat luncherbjudande och hänvisar till att de kör låga priser jämt. Svårt att argumentera mot det när vi får Örebros bästa Bibimbap eller en briljant Bangkok style med en Loka för en hundring. Visst är de dyrare än vissa av konkurrenterna, men å andra sidan är maten ett par snäpp bättre och de har en hastighet i köket som gör att man ibland inte hinner sätta sig ner innan maten står redo för hämtning på disken.

 

lunch på Bankomat

Bästa exklusiva lunch

Bankomat
Recenserad i oktober

Restaurangen Bankomat, i Örebro padelcenter, må ligga lite avsides för en del men du bör i så fall ta omvägen hit minst en gång under 2020. Restaurangen serverar klassisk husmanskost med tilltagna portioner, en fin salladsbuffé och ett efterrättsbord som garanterat lindrar sötsuget efter maten, med både kladdkaka och äppelkaka. Priset må vara högt (115 kronor) men när kvaliteten också är hög, och man dessutom i princip får en rejäl fika på köpet efteråt, blir vi ändå lite imponerade. Men för plånbokens skull förlägger man kanske inte alla luncher dit, bara de som kräver en hög nivå.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.