Årets ekokock prisas på nytt


Posted 2021-05-28 in Leva & Bo, Mat & Dryck

Kocken Anders Johnsson är välbekant för många läsare, inte minst för att han återkommande delade med sig av inspirerande recept här på Totally Örebro under vinjetten ”Anders vardagsmat”. Förra året utsågs han till Årets ekokock i Sverige och nu har han återigen prisats. Den här gången uppmärksammas han av Örebro kommun för sitt arbete för mer hållbar matlagning.

 

Den 28 maj tilldelades han Örebro kommuns externa mijöpris för detta arbete och i motiveringen stod följande att läsa:

”Anders Johnsson är Örebrokocken som utmanar och tar den lokala och hållbara matupplevelsen till nya nivåer och långt utanför Sveriges gränser. Med en affärsidé som tar ansvar för en hållbar utveckling och med ett tydligt fokus på naturen och lokala råvaror, skapas miljövinster i hela livsmedelskedjan. Anders är med sitt engagemang för lokal samverkan, miljö och hållbarhet en viktig aktör och en inspirerande ambassadör i arbetet för ett hållbart Örebro.”

Örebro kommun delar ut ett externt och ett internt miljöpris varje år. Det externa priset går till en person, ett företag eller en organisation i Örebro kommun som på ett utmärkande sätt arbetar för miljön, klimatet och en hållbar utveckling och delas ut i samarbete med Örebro hållbarhetsarena. I vanliga fall delas priset ut under Örebrogalan men detta år sker det istället på Handelskammarens Promotionmorgon.

– Miljöpriset. Det är superpeppande! Jag har ju en idé om att göra Örebro lite godare och lyfta fram alla ekologiska råvaror och producenter vi har här i närheten. Då är det såklart kul att jobbet och timmarna man lägger ner uppskattas och att fler och fler förstår vägvalen vi måste ta för att nästa generation också ska få njuta av djur och natur, säger Anders Johnsson i ett pressmeddelande.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.