Boule på restaurang


Posted 2016-08-15 in Leva & Bo, Mat & Dryck

I början av 2017 öppnas en restaurang av ett helt nytt slag här i Örebro, en boulerestaurang med Sydfransk mat på menyn.

 

Det är hemvändaren Emil Axelsson och hans partner Malin Johansson som tar konceptet hit från Stockholm där de för närvarande arbetar på Boulebar.

– Att få använda allt vi lärt sig genom åren och få chansen att skapa något nytt från grunden känns väldigt roligt. Jag har firat mina senaste 10 födelsedagar på Boulebar så det avslöjar nog hur mycket jag älskar upplägget, säger Malin Johansson, blivande Boulebarchef i Örebro.

De båda bär på en gedigen kunskap inom branschen då Malin arbetat som bartender och restaurangchef i mer än 15 år och Emil har över 10 år bakom sig som kock och köksmästare. Den nya restaurangen kommer att ligga i det nybyggda kvarteret Husarens Gränd i Norrcity och kommer att vara utformad som en stadspark inomhus med två byggnader som omsluter en innergård. Där kommer det sommartid att finnas både utebanor och uteservering. Boule har på senare år fått verkligt fäste i Sverige och det talas nu om en bouletrend.

– Det är den avslappnade gemenskapen som skapas kring boule som jag gillar, där alla oavsett nivå, ålder och förutsättningar kan samlas och ha kul. Jag har själv gått och blivit en riktig boulenörd så att sprida boule-vibe i Örebro och ge fler chansen att uppleva det magiska kring sporten ska bli riktigt roligt, säger Emil Axelsson.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.