Brett utbud av lunch på Marieberg Galleria


Posted 2020-03-25 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

lunch på Marieberg

Marieberg galleria har samlat 102 butiker under samma tak. Gallerian med 44 000 kvadratmeter är en av landets allra största och modernaste. Här finns såväl de stora kedjorna som mindre, specialiserade, butiker. Det mångfacetterade utbudet gör att besökarna är, i snitt, nära 12 000 varje vardag. Här kommer fem lunchtips.

 

Bastard burgers

Inspirerade av besök på hamburgerställen i New York har det egna Luleå-konceptet – Bastard burgers med streetfoodburgare – snabbt spridit sig och gjort succé över hela landet.

Varje dag finns två burgare att välja mellan till lunch, en med kött och en vegansk. Vi gillar burgaren Texas med rökt bacon, rödlök, krispig sallad, cheddar, barbecuesås och chipotledressing. En saftig burgare med mycket smak.

Två sorters frites finns, en god och krispig gjord på sötpotatis samt en kallad schack; räfflad med en kladdig och trist moskänsla.

Bra är utbudet av shake och sodas.

 

Chili & Wok

Chili & Wok är en expanderande asiatisk franchisekedja som idag finns i 13 städer. Ambitionen är att utifrån de egna familjerecepten från Vietnam skapa en buffé med klassisk asiatisk mat i en modern tappning.

Buffen innehåller, förväntat, ett tjugotal rätter med sushis, vårrullar, kycklingklubbor, kött, räkor, friterat, wokat, grönsaker, ris, nudlar och såser.

En lunchbuffé främst för de med stor aptit.

 

Kosheli lunch på Marieberg

Kosheli

Restaurangen Kosheli har ambitionen att föra in det indiska köket med sin matkultur till Marieberg. Dagligen finns en stor lunchbuffé med kycklingrätter som chicken tikka masala, chicken mango chili, tandooriklubbor och chicken wings. Biff i form av biff balti, beef curry och starka beef vindaloo, vegetariskt med grytorna mix zabi, channa masala och daal.

Piroger, friterad fisk, chips, bläckfisk- och lökringar, ris och olika grönsaker kompletterat med såser vilka har smak av vitlök, mynta och chili.

Rekommenderas kan de olika vegetariska och de starka vindalo0-rätterna.

 

paco's lunch på marieberg

Paco’s

Paco’s lunchbuffé är välfylld av panpizzor, pasta, tex-mex och sallader. Mest omfattande är pizzorna vilka kan vara fyllda med kebab, marinerad kyckling, salami eller grönsaker.

Tex-mexrätter är burritos, enchiladas, fajitas och nachos. Pastan har såserna bolognese och carbonara. Naturligtvis kan pastarätterna, pizzorna, salladerna och tex-mexrätterna också beställas var för sig.

 

Sushi Yama

Sushi yama har över femtio restauranger, fördelade över hela landet. Konceptet är att servera fräscha sushi-rätter. Specialiteten är yama rolls, vilka finns i femton olika varianter. Fyllningarna bygger på avokado, lax, omelett, räkor, tofu och tonfisk kompletterade med gurka, rostad lök, rödlök, sallad samt olika såser.

Rullarna kan med fördel kombineras med varandra och beställas i önskat antal.

Vi gillade bäst spice tuna och spice veggie, båda med litet sting.

 

Tips på luncher på Marieberg

Bastard Burgers
Chili & Wok
Koshelis
Paco’s
Sushi Yama

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.