Bröderna Berglunds Hamnkrog


Posted 2016-07-27 in Leva & Bo, Mat & Dryck

Ryktet om en hamnkrog i samband med småbåtshamnen i Örebro har visat sig vara helt sann.

 

Men, byggnadslovet för Örebro Hamnkrog blev klart först den 20 juni så öppningen kan komma att skjutas på till nästa år.

– Vi vet helt enkelt inte om vi hinner öppna i år. Tanken var att öppna i juli, men det är närmast omöjligt att hinna med allt som måste göras, säger Magnus Berglund som tillsammans med brodern Jimmy kommer att driva hamnkrogen.

Inriktningen blir mat från vatten så räkna med både räkor och Hjälmargös på menyn. Just runt småbåtshamnen händer det en hel del just nu. Å-staden fortsätter exempelvis att växa.

– Hos oss ska du kunna äta oavsett om du har en 20-miljonersjakt eller en eka – det ska inte spela någon roll – eller om du inte har någon båt alls.

Det blir dock inte några sittplatser inomhus. De mellan 60-80 sittande gästerna kommer att ta plats utomhus där hälften kommer att sitta under tak. I dagsläget planeras öppettiderna vara från klockan 10 till 22 varje dag i veckan.

– Sedan får vi se hur det kommer att se ut och anpassa öppettiderna efter det. Vi kommer att satsa mycket på lokalproducerat och ha öl från både Brygghuset och Kulturbryggeriet. Lunch? Vi har inte bestämt det än. Till nästa sommar kommer vi garanterat att vara igång.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.