Café Beans n’ Berries till Örebro


Posted 2018-01-22 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Casinotopp banner

Örebroarna kan förvänta sig ett nytt café i stan inom kort. Det är den tidigare fotbollsspelaren Abgar Barsoms “Beans n’ Berries” som kommer hit och etablerar sig vid Örebro universitet.

 

2013 startade han konceptet i Sundbyberg i Stockholm, med ett utbud som är en mix av klassiska och mer hälsosamma rätter genom vilka den röda tråden är att de är tillagade utan smör och socker.

– Jag är övertygad om att vårt koncept ligger i tiden och även är helt rätt för Örebro, att det finns en marknad där. Konceptet följer två linjer, dels den klassiska där man till exempel kommer att hitta en caesarsallad på lunchmenyn och en vanlig kokosboll till fikat och dels den mer hälsosamma som kommer att vara mer grön men samtidigt full av de näringsämnen vi behöver. På fikasidan kommer vi att erbjuda rawfood-bakverk, säger Abgar Barsom.

Att man etablerar sig vid universitetet beror på två faktorer, dels att man hittade en lämplig lokal där men också på att man tror att studenterna tillhör en självklar målgrupp.

– Ofta så är yngre människor som studenter mer medvetna och öppna för nya saker. Vår klassiska linje vänder sig mer till en något äldre målgrupp, konstaterar Abgar Barsom.

Just nu pågår rekryteringen av personal till det nya caféet som kommer att vara beläget i vad som tidigare var Coffee House by George.

– Vi kommer att öppna någon gång vid månadsskiftet januari-februari, kanske mer troligt i början av februari, säger Abgar Barsom.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.