Dryckestips: Château tour seran 2015

Text: Pär Strömberg
Posted 2019-10-23 in Mat & Dryck

Château tour seran 2015

Tripp, trapp, trull. Så kan man beskriva Château tour seran 2015 som släppts i tre olika storlekar på Systembolaget.

 

Skillnaden mellan tre flaskstorlekar kan vara enorm trots att det är samma vin, från samma druvor och tillverkat på precis samma gång. Buteljeringen ger ingen inverkan men väl storleken på flaskan.

Det är extra tydligt i Bordeauxvinet Château tour seran 2015 från Domaine rollan de by i Médoc, blendat av 2007 års världsmästare i sommellerie, Andreas Larsson. Halvflaskan visar upp lite orange i glaskanten vilket tyder på mognad. Fat, cigarrlåda, ceder och stall. En svårfångad frukt bekom ett rökigt avslut, torr och sträv. Vinet har uppenbart åldrats snabbare i den lilla flaskan.

Helflaskan bjuder på mer frukt, svarta vinbär, blåbär och gröna stjälkar. Öppen i doft och ung i frukt. Tydliga fat, tanniner och fin längd. Lagringsdugligt men mycket drickbart nu.

Magnum är dagens hit, mörk djup röd färg, öppen ren doft av mörka bär och fat. Ungdomlig och drickvänlig men med karaktär och lov om att kunna hålla många år till i källaren. Ett kul sätt att lära sig mer om ett vin, vilket gillar du bäst?

Château tour seran 2015 har artikelnummer 92363 och kostar 139 kronor för 375 ml, 229 kronor för 750 ml samt 459 kronor för 1 500 ml.

Fler dryckestips hittar du här.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.