Dryckestips: Fruktstereo

text: Pär Strömberg
Posted 2019-03-13 in Mat & Dryck

Fruktstereo

Karl Sjöström och Mikael Nypelius har gedigen bakgrund i krogbranschen men för ett par år sedan bestämde de sig för att haka på tåget för utvecklingen och mångfalden av den svenska moderna dryckeskulturen.

 

I dagsläget producerar de cider och vin av 100 procent svensk frukt på Hällåkra vingård, 30 kilometer öster om Malmö. Allt sker i liten skala med ambitionen att skapa dryck som speglar fruktens egen karaktär och växtplats. Deras cider på 100 procent Filippa-äpplen tilldelades priset ”Sveriges bästa cider” vid det första svenska mästerskapet på Spritmuseum i maj 2017.

Det är inte bara företagsnamnet som hintar om deras musikintresse; namn och etiketter som Straight outta Grönby, Definitely cider, Ciderday night fever och Britney’s pears vittnar om både inspiration och humor.

Fruktstereo importerar även vin från Europa och de har ställt in siktet på familjedrivna företag och bönder som delar deras egen vision och tankegång. Autentiska viner med tydlighet från växtplatsen och härlig drickbarhet, bland annat representerar de den smått kultförklarade österrikiska producenten Gut Oggau.

Se mer på fruktstereo.com.

 

Fler dryckestips hittar du här.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.