Dryckestips: Hållbar öl

Text: Peter Steen-Christensen
Posted 2018-11-21 in Mat & Dryck

Citruslager

Kampen mot matsvinnet fortsätter. Som ytterligare ett led för hållbarhet tar Stockholmsbutiken Urban Deli hand om citrusfrukter som annars skulle ha kastats och skapar en Citruslager (4,8%) som är bryggd av Trolle Ljungby-baserade Charlis Brygghus.

 

För 700 liter öl används 30 liter pressad citrusfrukt – överblivna apelsiner, mandariner och citroner. Resultatet blir en läskande lageröl med krispig fräschör och trevlig syra.

– Först lanserade vi vårt Brödöl gjort på överblivet bröd och nu har vi tagit tillvara på överblivna citrusfrukter, säger en stolt Jesper Weidlitz, vd Urban Deli.

Citruslagern är en starköl som kommer att finnas i Urban Delis restauranger och barer på Sveavägen, i Sickla och på Nytorget i Stockholm.

Klicka här för fler dryckestips.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.