Från pizza till bröllop: Mr Marcus 20 årsjubilerar

Text Thomas Helsing
Posted 2018-02-13 in Mat & Dryck, Näringsliv

Nordic Wellness 7jun-25jun
Nordic Wellness 7jun-25jun

Det började med pizzor på järnvägsgatan men gled ganska snabbt över på festmat och catering för Marcus Larsson – mer känd för örebroarna som Mr Marcus.

 

Då, i slutet av 1990-talet kunde man se hans strajpade Smartcar fara runt på gatorna och det väckte en hel del uppmärksamhet då den typen av reklam fortfarande inte hade slagit igenom.

– Det var ovanligt med strajpade bilar då så pr-mässigt var det väldigt bra. Jag var också tidigt ute med tvreklam, ett tag rullade reklamen i tvrutan dagarna i ända, säger Marcus och skrattar.

Det tog dock bara ett par år innan verksamheten växte ifrån pizzabakande och gled över till catering och numera handlar det mesta om fester och event. Oavsett om det behövs möblemang, tält, mat eller något annat är Marcus spindeln i nätet som ser till att allt blir som kunderna önskar.

Ett av de roligaste uppdragen Marcus vet är att få hjälpa till med bröllopsarrangemang.

– Det är mer detaljer att tänka på vid ett bröllop jämfört med andra fester och man behöver ha fingertoppskänsla. Bröllop är mer detaljstyrt och jag får bidra med allt från goda råd om skoval till att presentera matalternativ.

 

Hur har bröllopsarrangemangen förändrats under de här tjugo åren?

– Med alla matlagningsprogram som går på tv är folk mer pålästa idag vad det gäller maten och det är roligt. Men all mat passar inte för catering och därför har vi en specialanpassad meny för både fest och catering. Ett bröllop är ett ansvarsfullt uppdrag. Men samtidigt är det så roligt för inget bröllop är det andra likt.

 

Även om han har mycket att hålla reda på verkar Marcus trivas med att vara den där spindeln i nätet. Hans säger att hans motto är att det ska vara gott att leva och det passar väl för någon som sysslar med catering och festfixande.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.