Gin & Tonic-mästare

Text Thomas Helsing Foto: Press
Posted 2018-10-12 in Mat & Dryck, Nöje

gin & tonic-vinnare

När svenska mästerskapen i Gin & Tonic gick av stapeln i september så vann Mihail Mihaylov från Miss Clara i Stockholm i den professionella kategorin.

 

Han flyttade relativt nyligen hit från Spanien så vi är inte säkra på hur glad han blev för förstapriset – en resa (tillbaka) till Barcelona.
Men i vilket fall som helst så var hans ”Electric G&T” fantastisk. Hans version behandlade originalet med full respekt och skapades med Stockholms Bränneri Gin, Schweppes Premium Mixer Pink Pepper, apelsinzest och garneringen blodgrape, rosmarin och den spektakulära sichuanblomman (ät inte hela).

– Hands down, den bästa gin tonic jag någonsin smakat, sa prisvinnande bartendern Mathin Lundgren som var juryns ordförande.

Juryns officiella motivering låter så här:

”Med en väl avvägd GT i glaset och tre olika garnityr upplevde vi något helt unikt. Först doften av rosmarin, sedan citrustonerna i den brända grapefrukten och slutligen det elektriska i sichuanblomman. Mihails drink tog oss i juryn med storm, och bjöd på den bästa GT-upplevelse vi någonsin haft.”

 

Mihails prisvinnande ”Electric G&T”

Ingredienser:
Apelsinskal
Isbitar
5 cl Stockholms Bränneri dry gin
12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
1 kvist rosmarin
1 sichuanblomma

Tillredning:

Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic. Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvist rosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne. Blomman äter du innan du smakar på drinken för bästa upplevelse.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.