Hur är läget, Cantina no3?

Text och foto: Ulf Hjelting
Posted 2020-05-02 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Vi stoppar ned fingret i glaset och ser åt vilket håll vinet rinner trendmässigt denna sommar. Vad ska örebroarna dricka och vad ska man tänka på som oinvigd, men nyfiken?

 

Hur är läget, Alessandro Granata, ägare av Cantina No3?

– Det är tuffa tider just nu men det gäller att vara kreativ och försöka ha en positiv inställning.

 

Hur har ni anpassat er till den rådande situationen?

– Vi följer folkhälsomyndighetens krav och försöker hålla distans mellan borden samt bokar in bokningarna i omgångar för att undvika trängsel. Vi har även satsat mer på take away så att folk kan få njuta av vår mat även hemma.

 

Vad behöver ni om situationen håller i sig ett tag/över sommaren?

– Just nu handlar det om att ta sig förbi den här perioden men det är klart att det kommer bli tufft om detta håller i sig ett bra tag till. Vi behöver att folk fortsätter att stödja sina lokala restauranger. Att hämta maten som take away har hjälpt oss otroligt mycket och vi hoppas folk fortsätter med det då det gör stor skillnad.

 

Vad ser ni för vintrender i sommar?

– Ett vin jag tror kommer bli mycket efterfrågat i sommar är en Trebbiano d’abruzzo. Ett vitt vin med hög syra och passar bra med en fräsch ostbricka.

 

Var ska man som okunnig på vin börja?

– Börja med att fråga mer när du beställer vin. Vi tar oss gärna tid och berättar mer om druvorna och vinernas karaktär och hur du som kund ska tänka när du beställer ditt vin.

 

Kan du ge en personlig favorit i sommar?

– Svårt att välja bara en, så här kommer mina topp 3:

  • Valentini Trebbiano d’abruzzo
  • Giulio Ferrari Rosé
  • Och en tungviktare från Toscana – Masseto.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.