Janne och Kicki går från hallen till Svampen i Örebro

Text: Camilla Johansson I Foto: Tomas Karlsson
Posted 2019-01-25 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Svampen i Örebro

Vid nyår började ett nytt kapitel för Janne och Kicki Wilhelmsson. Då gick de in för att tillsammans med Per och Madeleine Gellerstedt driva restaurangen på Svampen.

 

Sedan Janne och hans bror Johan sålde Bröderna i Hallen så har Janne flyttat runt lite, rent arbetsmässigt.

– Vi drev Bröderna i Hallen i fem år och jag visste inte riktigt vad jag ville göra efteråt. Jag har varit en period på Krägga Herrgård i Bålsta, i somras var jag på Sjökrogen ute i Katrinelund och sedan har jag arbetat på 4:e Våningen. Per och Madde har frågade mig och Kicki om vi var intresserade av att arbeta tillsammans med dem, och vi tyckte det lät som en bra idé, så vi kom och tittade och diskuterade framtidsplaner, berättar Janne Wilhelmsson.

Svampen ägs av kommunen, och är byggnadsminnesmärkt, så finns det gränser för vad man får göra, men idéer finns.

– Vi skulle vilja ändra konferensutrymmet lite, om det är möjligt, och vi vill också trycka mer på fester. Det finns en väldigt skarp gräns för hur många som får vistas i lokalen på grund av brandskydd så blir det ett evenemang som är populärt så kan vi inte släppa in extra gäster för just det evenemanget, konstaterar Janne Wilhelmsson och syftar på att om något händer så är flyktvägarna mer begränsade än i en restaurang som ligger i markplan.

Tankar om serveringen finns också.

– Jag vill också arbeta med det vi serverar. Det är inte på något sätt dålig mat idag men jag vill höja nivån lite inom givna ramar. Köket är för litet för att man ska kunna ha tallriksservering, så vi fortsätter med buffé, men det känns som en spännande utmaning, konstaterar Janne Wilhelmsson.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.