Kitchen & Table – nytt koncept på Clarion Hotel


Posted 2013-10-01 in Mat & Dryck

Frimis vårevent 2019 – banner
Marcus Samuelsson

Den 4 oktober presenterar Clarion Hotel i samverkan med stjärnkocken Marcus Samuelsson konceptet Kitchen & Table. 

 

Utsedd till Best Chef in New York City 2003 har Marcus Samuelsson de senaste decennierna drivit restaurangerna Aquavit och Red Rooster i ”The Big Apple” och med flera kokböcker och matlagningsprogram i bagaget utvecklar han nu det samarbete som redan 2008 inleddes med Clarion Hotel. Det innebär att både örebroare och besökare nu kan prova på konceptet Kitchen & Table. Förhoppningen är att Kitchen & Table Örebro ska vara en plats där örebroare kan umgås avslappat över en middag eller en cocktail. Vid sidan av Manhattaninfluenser kommer menyn också att innehålla restaurangens populära rätter med närproducerade råvaror.

 

Fun Dining

Just Manhattaninfluenserna uppstår ur det möte mellan människor, smaker och traditioner från olika delar av världen som varje dag uppstår i den stora stadsdelen på andra sidan Atlanten, och det är dessa Marcus Samuelsson nu gjort till sina och vill introducera i Sverige via Kitchen & Table.

– Menyn är gjord delvis av Marcus Samuelsson och delvis av oss. Det är klassiska recept med en liten twist, lite på temat ”Remember the basics but surprise the customer”, berättar restaurangchef Niklas Ekholm vid Clarion Hotel Örebro.

Han menar att det handlar mer om ”Fun Dining” istället för ”Fine Dining”.

– Vi vänder oss till en mix av gäster, affärsmän, barnfamiljer med flera. Man ska inte behöva känna att man måste klä upp sig för att gå ut och äta, konstaterar han.

Under 2013 och 2014 kommer samtliga Clarion Hotels i Sverige, med två undantag, att införa konceptet Kitchen & Table. Först ut med det nya konceptet var Clarion Hotel Arlanda Airport 2012.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.