Örebrolunchen: BankOmat

Text och foto: Rebecca Unnerud
Posted 2019-11-13 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

lunch på Bankomat

På väg ut till Aspholmen undrar jag hur många det är som faktiskt hittar hit. Väl på plats för lunch på Bankomat, som ligger inne i Örebro padelcenter, kan jag konstatera att det är en hel del.

 

Mittemot brandstationen ligger restaurangen som öppnade i december och snabbt fått en stor besöksskara. Jag och mitt sällskap får med nöd och näppe ett av de sista borden och fascineras av bredden på gäster; brandmän, kostymnissar och byggarbetare trängs med träningsfreaks. Fasaden ser inte särskilt rolig ut men restaurangen är modernt inredd samtidigt som den är hemtrevlig.

Restaurangen serverar klassisk husmanskost. Jag beställer stekt nileabborre på spenatbädd med lime-chili- och ingefärssmör, citron och kokt potatis medan mitt sällskap bestämmer sig för kalvköttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispuré.

Salladsbuffén är väl tilltagen och består av en vanlig grönsallad, bönmix, champinjonsallad, blomkålssallad, två olika sorters bröd, grissini, morötter och majs. Kalvköttbullarna uppskattas men mitt sällskap tycker att de kanske är lite väl milda i sin smak och hade gärna sett att de haft lite mer sting i sig.

Aborren smakar riktigt gott och tillbehören med spenatbädden i spetsen passar perfekt till fisken som smälter i munnen. Det är ett riktigt skrovmål men ändå fräscht och fint upplagt.

På efterrättsbordet finns det både kladdkaka och äppelkaka, även om mättnaden gör att det inte blir några stora mängder.

Bankomat, stilistiskt skrivet som ”BankOmat”,  är ett oväntat bra lunchställe när det gäller såväl mat och miljö. Kanske att prislappen är något för hög (115 kronor) men om man räknar in den välsorterade salladsbuffén och de två efterrätterna är priset ändå förståeligt.

Vi går därifrån mer än nöjda, skepticismen som hade funnits i mig på väg dit är som bortblåst. Visst är restaurangen framförallt för de i omnejd men det är värt att ta en omväg hit. Varför inte ta en lunch på Bankomat i samband med ett padelträningspass men börja då för guds skull med träningen och inte tvärtom.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.