Örebrolunchen: Amici


Posted 2018-12-09 in Leva & Bo, Mat & Dryck

amici lunch

För några år sedan kunde man gå till den lilla lokalen på Köpmangatan och köpa äkta italiensk gelato, och det gjorde många. Sedan öppnade Grön mat & deli upp sina portar. Det var då du både kunde äta mat där och sedan köpa med dig lite färska grönsaker hem från lådorna som visades upp på gågatan utanför. Restaurangnamnet förknippades dock för flitigt med vegetarisk mat och därför fick det bli ett namnbyte igen.

 

Numera inhyses en av Örebros minsta restauranger – Amici – i lokalen och det italienska är i allra högsta grad närvarande fortfarande. Det är ett litet ställe men med oerhört mycket charm. Jag överslagsräknar till att man klämt in cirka 30 platser inomhus och sommartid finns ytterligare några på innergården.

Jag beställer en krämig Rigatoni från lunchmenyn och hittar mig en av de sista lediga platserna. Till bordet levereras ett gott bröd med någon smaksatt färskost. Brödet ser lätt degigt ut inuti men smakar alldeles utmärkt.

Varmrätten kommer från köket utan någon väntetid att tala om och såsen runt Rigatonin är som utlovat härligt krämig. Här serveras det ihop med kyckling, aubergine och en blandad grönsallad. Det ser trevligt ut och smakar alldeles utmärkt. Dock med en viss varning för att det är mycket peppar i såsen. Jag har själv inga problem med stark mat, men för den som är känslig rekommenderar jag att man frågar först. Halvvägs genom måltiden är det en hyfsad hetta i munhålan.

Maten är utmärkt och jag ger ett extra plus för de roliga serveringskärlen. Det här är bra italienskinspirerad lunch för under hundralappen.

 

Klicka här för att hitta alla våra lunchrecensioner

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.