Örebrolunchen: Fisk i hallen

Text & Foto: Thomas Helsing
Posted 10 månader sedan in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Frimis vårevent 2019 – banner

I slutet av mars var troligen humöret i topp på Fisk i hallen inne på Saluhallen. Då hade de nämligen fått utmärkelsen ”Årets restaurang” på City Örebros branschgala.

 

Den ena ägaren, Pether Johansson, sa efteråt till Totally Örebro att man slog rekord i antalet luncher dagen efter. Han uppgav också att en av anledningarna till priset var att det troligen syns att de älskar det de sysslar med. Det ville vi testa förstås.

Det första jag noterar är att det inte är särskilt billigt (109 kronor) att luncha hos Fisk i hallen, men å andra sidan ska väl färsk fisk tillagad med en massa kärlek kosta en del också? Dagens fisk serveras mellan 11.30 och 14.00. Det finns även en dagens kött men har man nu ändå valt att gå till en fiskhandlare ska man väl satsa på fisken?

Den här dagen är det Torskwallenbergare med vitvinsås, räkor och potatispuré på menyn så den slår vi till på. Dessvärre är vi ute sent i lunchrusningen och torsken har helt enkelt tagit slut. Vi erbjuds lax istället med samma tillbehör vilket vi accepterar. När vi får våra tallrikar kan vi konstatera att det är en rejäl laxbit som lagts på. Den är kanske något torr men välsmakande trots det. Vitvinssåsen är dock en riktig höjdare med precis rätt kombination sälta och lenhet. Med följer även en skiva surdegsbröd och den smakar som om den vore bakad helt och hållet på surdeg vilket vi gillar.

Potatispurén får godkänt även om den är på gränsen till potatismos och med den rejäla laxbiten blir portionen fullt tillräcklig ur mättnadssynpunkt. Det är viktigt då jag ofta drar mig för att välja fiskrätter när jag är ordentligt hungrig. Nu vet jag att jag kan välja Fisk i hallen för en både suveränt god – och mättande – lunch. Priset de fick var onekligen välförtjänt.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.