Örebrolunchen: Restaurang Maxim


Posted 2019-03-26 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

lunch på Maxim

Restaurang Maxim är ett anrikt restaurangnamn i Örebro där det ursprungliga bolaget bakom restaurangen registrerades redan 1979. Idag rullar verksamheten på under andra ägare och vi gör ett besök för en lunch på Maxim en vanlig tisdag.

 

För utmärkta 85 kronor får man i regel välja på en kötträtt, en fiskrätt och en pasta. Jag väljer fiskrätten som denna dag är en fiskgratäng och går upp och rekar plats innan jag tar mig till salladsbordet. Utbudet av sallad är helt okej; totalt finns det åtta skålar inklusive en blandsallad och en vitkålssallad. Till maten erbjuds vatten och två olika måltidsdrycker i generösa mängder.

Det tar kanske tio minuter innan varmrätten kommer in till bordet. Uppläggningen är helt okej och det doftar fint från den. Första intrycket när jag smakar är att det är mycket peppar, men jag som gillar kryddstarkt har inga som helst problem med det.

Blomkåls- och broccolibitarna har mycket tuggmotstånd kvar, kanske lite för mycket. Dessutom upplevdes mängden fisk lite snål även om det är överkomligt med tanke på lunchpriset.

När det gäller den smakmässiga helheten har jag dock inget att klaga på och jag delar dessutom ut ett extra plus i kanten för potatisen som är alldeles lagom kokt, vilket långt ifrån alla lunchrestauranger klarar av.

En lunch på Maxim är ett bra alternativ i det lägre lunchpris-segmentet och när värmen kommer hit igen ser vi fram emot att avnjuta den på den unika takterassen.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.