Örebrolunchen: Saigon

Text och foto: Thomas Helsing
Posted 2019-07-25 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

lunch på Saigon

Saigon på Engelbrektsgatan har varit ett populärt go-to-ställe för lite asiatiskt snabbmat under ganska många år nu. De senaste åren har lokalen fått en ansiktslyftning eller två och numera är det ganska trivsamt att ta en lunch på Saigon.

 

När vi kliver in vid lunchtid en torsdag är klientelet minst sagt blandat. Här finns barnfamiljer, studenter, arbetare och en och annan herre i kavaj också. Alla sugna på något snabbt och gott med anor från de asiatiska köken.

Jag har ett säkert kort jag alltid håller mig till när jag inte är sugen på något speciellt – Biff med bambuskott. Kanske lite tråkigt men svårt att gå fel med det.

I och med snabbmatskonceptet finns här inget salladsbord eller andra tillbehör, förutom soya. I de flesta rätter ingår ändå en hel del grönsaker så det är väl överkomligt.

Portionens storlek är bra och mättar lagom trots att jag är ganska hungrig den här dagen. Riset är lite tråkigt i vanlig ordning men det är lätt åtgärdat med soja och skyn från woken.

Ibland höjs röster om att asiatisk snabbmat inte är så hälsosam men å andra sidan gäller det för snabbmat generellt. Helt klart är dock att det mättar och då kan man ju faktiskt välja tillfällena man äter här.

Så till slut är den biff med bambuskott jag får både god och mättande utan att för den sakens skull nå några kulinariska höjder. Man får det man betalar för när man intar en lunch på Saigon och kvaliteten är god. Mer än så kan man väl inte önska av en snabbmatslunch.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.