Örebrolunchen: Naturens hus


Posted 7 månader sedan in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Frimis vårevent 2019 – banner
helstekt kotlett vid lunch på Naturens hus

Denna måndag i början av augusti kommer jag mitt i lunchruschen. Det är nästan fullsatt ute och även många inne som vill ta en paus från solen. Det är ett blandat klientel med såväl kostymnissar som strandklädda turister och allt däremellan – alla är där för en lunch på Naturens hus

 

Menyn lockar och jag velar mellan helstekt kotlett med pepparsås, rostad potatis, broccoli och picklad morot och kryddbakad sej med couscous-tabbouleh, hummus och sotad citron. Det blir till slut köttet men när bordet bredvid får in fisken ångrar jag mig nästan, maten ser extremt instagramvänlig och god ut.

Nu behöver jag inte vara orolig för kotletten smakar väldigt gott och tillbehören är perfekta till, inte minst den picklade moroten. Pepparsåsen är även den god och smakrik men det hade inte gjort något om det hade varit lite mindre av den eftersom köttet nästan dränks.

Det är en oerhört generös portion vilket förstärks med salladsbuffén (bestående av rödbetor, coleslaw, grönsallad samt dressingar och bröd) så när jag tar en promenad hem är jag nästan jobbigt mätt.

Kaffe ingår i priset men ingen kaka till så för den som inte blir mätt (?) finns det ett flertal smaskiga bakverk att köpa till.

Naturens hus erbjuder vällagad mat där varje detalj är genomtänkt och där det alltid finns minst ett vegetariskt alternativ. Priset ligger på 119 kronor och just eftersom maten både är god och riklig och läget är så vackert är maten onekligen prisvärd. Att jag får vänta en kvart på min mat gör inget, en populär restaurang under sin mest intensiva timme blir förlåten för en sådan sak.

 

Läs också: Örebrolunchen: Lily’s burger

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.