Örebrolunchen: Stadsträdgården

Text och foto: Thomas Helsing
Posted 2019-05-29 in Mat & Dryck, Näringsliv

stadsträdgården

Stadsträdgården är ett av de där köken som varit (positivt) omtalat under en längre tid. Från starten för ett tvåsiffrigt(?) antal år sedan fram till idag har man stått för grönt, hemlagat och hållbart långt innan det blev trendigt att bli surdegsbagare, flexitarian och konsument av ekologiskt.

 

Gott så, men hur är det i praktiken numera? Lever man på ryktet eller håller köket en fortsatt god kvalitet?
När vi tar oss dit i mitten av maj så är det fortfarande inte riktigt varmt nog att sitta utomhus och avnjuta lunchen, samtidigt känner vi att ett fullsatt växthus är nästan för varmt för att inta en behaglig lunch inomhus. Så vi kör första halvtimmen utomhus och den andra inomhus utan att känna oss helt bekväma. Stadsträdgården är uppenbarligen som bästa andra delar av året.

Här serveras det buffé så vi börjar med att prova den pepparrots- och grönsaksfyllda fisken. Det är fina bitar som smakar riktigt saftigt, dock är den kanske lite seg men det är ju ingen torskrygg så det får väl vara förlåtet. Smaken är det hur som helst inget fel på.

Vi har förstås botaniserat och plockat åt oss från salladsbordet som verkligen såg inbjudande ut. Det består av fem blandsallader som blir ett fint tilltugg till fisken. Dessutom finns ett par olika röror och flera sorters härligt, nybakt bröd att doppa med vilket gör Stadsträdgårdens salladsbord till ett av de bästa i stan.

 

“Salladsbordet på Stadsträdgården är ett av de bästa i stan!”

 

Efter fisken går vi på kikärtsgrytan som har en fin sälta och en suverän hetta. Däremot saknar den tredje rätten på menyn – Quinoabiffarna – en del finess i smaken. Dessutom hade det varit önskvärt med någon sås till för ihop med potatisen (ugnsrostad med peppar, toppen) blir det nästan outhärdligt torrt och tråkigt i munnen.

Ganska nöjd med maten ändå tar vi kaffe med dagens bakverk vilket råkar vara kladdkaka. Här blir vi besvikna igen över att det inte finns ett uns av grädde till.

Stadsträdgården levererar en lunch där de enskilda delarna är väldigt bra, men intrycket är att man missar att titta på helheten. Med en sommarskön trädgård att sitta i blir ändå omdömet därför bra, men det saknas lite för att få större superlativ än så. Särskilt som priset ligger på 115 kronor.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.