Örebrolunchen: Tugg Burgers

Text och foto: Thomas Helsing
Posted 2019-09-05 in Leva & Bo, Mat & Dryck

Tugg burgers

När Tugg burgers etablerade sig i somras missade jag introduktionen men tog mig dit några dagar senare och fick en ’sådär’ upplevelse. Hamburgaren var inget att skriva hem om och trots lite folk så var det väntetider på 30-40 minuter.

 

Men, öppningsdagar är speciella för restauranger. Utrustning och rutiner ska trimmas in, justeringar ska göras och det tar tid innan saker sitter. Så jag gav dem en ny chans ett par månader senare.

Luncherbjudandet på Tugg burgers kostar 90 kronor och för det får man hamburgare och enklare dryck och ett val mellan fries och coleslaw. Jag fastnar för ostburgaren ”Cheezy” och undrar om den klarar att balansera mycket ostsmak?

Den här gången serveras burgaren mycket snabbare, det går på under kvarten. Jag börjar med att smaka på coleslawen, en sak som jag först det sista året börjat uppskatta. Ofta tycker jag att de är för smaklösa men den här är riktigt bra och har dessutom lite sting i smaken, vilket jag gillar. Det är bra att allt fler restauranger börjar erbjuda alternativ till de tråkiga stripsen.

Mina inledande farhågor kommer på skam rejält när jag flyttar fokus över till hamburgaren. Brödet kunde visserligen ha rostats mycket mer men resten är en riktigt positiv upplevelse. Köttpucken är utmärkt kryddad och lättuggad men håller trots det ihop väl. I burgaren finns bland annat dubbla cheddarostskivor samt cheddarkräm. Jag tar ytterligare en tugga och låter en härlig ostsmak svepa över smaklökarna i omgångar.

Det var ett tag sedan jag åt en hamburgare med så distinkta smaker. Det är alldeles för ofta som hela hamburgaren smakar av dressingen och resterande ingredienser blir meningslösa, så är det inte här.
Och återigen; jag gillar verkligen deras coleslaw. Något för konkurrenterna runt omkring att studera.

Tugg burgers har spottat upp sig och filat bort en hel del av problemen från den där första tiden, vilket känns lovande. Jag hoppas folk tar sig till Krämaren och upptäcker det. Det här är inte Sveriges bästa hamburgare, men väl en av Örebros bästa.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.