Örebrolunchen: Zao street kitchen

Text och foto: Thomas Helsing
Posted 2019-12-25 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Zao street kitchen

Zao street kitchen har länge varit en favorit inne på saluhallen. Särskilt Bibimbapen har lockat och är enligt mig den bästa i stan.

 

Saluhallens luncherbjudanden presenteras på en elektronisk skärm vid entrén och där kunde vi utläsa 79 kronor för lunch hos just Zao den här dagen. Väl framme vid kassan råder det dock till en början förvirring om det där luncherbjudandet innan tjejen i kassan förstår vad jag syftar på och förklarar att deras rätter är ”från 79 kronor. Vi har så låga priser ändå så vi har samma pris hela dagen på våra rätter”.

Inga problem tänker jag och väljer till slut deras Bangkok style för att prova på något mer än bara den där Bibimbapen. Bangkok style är en het historia som tillsammans med en burk Ramlösa landar på en jämn hundralapp.

Det jag gillar med mycket asiatisk mat är att det är en friskhet i det starka som är upplyftande. Här får jag en trevlig skål där kycklingbitarna, svamp och grönsaker omger riset. Såsen som rinner runt om är dock höjdpunkten med både rejält sting och en saltsöt lenhet i karaktären. Vet du med dig att du är känslig för hetta i maten så rekommenderar jag att fråga först vad på menyn som kan passa.

Zao street kitchen har varit med ett antal år nu och har hela tiden hållit en hög nivå på vad de gör. Det är också ett bra val för de med ambition att äta mer vegetariskt tack vara den rika smaken på rätterna. Säger du till i kassan byter de ut köttet mot tofu i de rätter som inte redan är vegetariska.

Zao street kitchen fortsätter att leverera asiatisk street food med mycket smak och de gör det med nästan förbluffande hastigheter. Många gånger hinner man knappt sätta sig ner innan pucken börjar pipa och maten finns att hämta.

Extra plus får de för inredningen vilket inkluderar en video som projiceras på väggen. Även om intrycken från restan av hallen stör en del har man i alla fall gjort ett gott försök att återskapa en del av känslan av att befinna sig mitt i det myllrande gatulivet i Saigon.

Kaffe och kranvatten ingår i varje beställning vilket får ses som schysst. Priset, i detta fall 85 kronor för Bangkok style och 15 kronor för en burk bubbelvatten, är alldeles utmärkt och ursäktar mycket riktigt att det inte finns något särskilt luncherbjudande.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.