Recept: Glutenfria Langos

Text: Thomas Helsing Recept och foto: Jill Wallentin
Posted 2018-05-10 in Mat & Dryck

Nu när våren börjar göra sig påmind börjar vi så smått längta efter alla konserter och festivaler. En modern klassiker på sådana tillställningar är ju numera langosvagnen och för att lindra abstinensen efter sommarens alla spelningar tänkte vi bjuda på ett busenkelt recept på langos.

 

Den här varianten är dessutom utan gluten och osten man traditionellt har ovanpå har vi bytt ut mot räkor. Testa, ta en tugga och dröm dig bort!

 


Langos – 4 stycken

150 g riven ost, gärna mozzarella
2 msk färskost av Philadelphia-typ
1,5 dl mandelmjöl
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
olja att fritera i



Topping
200 g handskalade räkor
2 dl crème fraiche
1 rödlök
1 knippe dill

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

Smält osten tillsammans med färskosten i mikron eller i en kastrull. Blanda samman med resten av ingredienserna tills det blivit en jämn deg.

Bred ut en langos per portion på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i cirka 7 minuter.

Hetta upp en stekpanna med olja till cirka 180 grader. Fritera langosarna tills de fått en fin färg på båda sidorna. Lägg dem på ett fat med hushållspapper och låt dem svalna något.

Toppa med tillbehören.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.