Recept: Lo mein

Text: Thomas Helsing Recept: Jimmie Lannér Foto: Gitsy Lannér
Posted 2019-03-10 in Mat & Dryck

Lo mein

Du vill ha det snabbt och enkelt men du vill inte betala utkörningsavgift varje kväll. Lösningen? Fixa Kina-maten själv! Går både snabbare och enklare och gör du inte bort dig totalt blir woken mycket godare. Hemligheten? Du petar i bara de ingredienser du tycker bäst om.

 

Här är i alla fall vårt förslag på kinesisk wok: Lo mein – en kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar och den gemensamma nämnaren i alla recept är just äggnudlarna. Lo mein betyder för övrigt just omrörda nudlar vilket skvallrar om hur enkelt det här är att få till bra.

 

Börja med att förbereda såsen.

 

Ingredienser

1 dl soja
4 msk risvinäger
2 msk mörkt socker
3 st mosade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk sesamolja
2 tsk sriracha

Blanda allt i en skål och ställ åt sidan. Koka sedan 1 paket äggnudlar enligt anvisningen på förpackningen och ställ åt sidan.

1 msk jordnötsolja
500 g köttfärs
1 st hackad gul lök

Stek köttfärs och lök 3–5 minuter och sila sedan bort överflödigt fett.

1 st röd paprika i skivor
1 st broccolibukett isärbruten
5 st skivade champinjoner
1 st skivad vårlök (spara lite av det gröna för att strö över vid servering)

Blanda in allt i den färdiga färsen och fräs runt 2–3 minuter. Häll i såsen och låt få ett uppkok. Tillsätt nudlarna, blanda runt försiktigt och låt puttra i 1 minut.

Strö över skivad vårlök vid servering.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.