Smakupplevelser i den gröna matens värld


Posted 2020-02-18 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv, Nöje, wine week

Rosengrens skafferi

Rosengrens skafferi på Örebro teater är en spännande mötesplats med temat mat och kultur.

 

Den tjusiga historien om Rosengrens skafferi som inleddes på Örebro läns museum fick sin fortsättning på Örebro teater i mars förra året. Istället för att bara existera vid sidan av varandra samarbetar Rosengrens skafferi med Örebro länsteater för att skapa en spännande mötesplats med temat mat och kultur. Att det var just på teatern som Rosengrens skafferi fick sin omstart tyckte Margareta Rosengren nästan var en förutsättning för verksamhetens fortsättning.

– Det kändes bra att vara med och skapa en kulturell mötesplats. Förr var det mer så att man gick på teater, en utställning eller på bio och sedan gick man hem. Nu vill man mer ha en upplevelse som inkluderar att äta något gott och det kan vi nu vara med och erbjuda, konstaterar hon.

Rosengrens skafferis tydliga fokus är upplevelser i örternas, kryddornas och den gröna matens fantastiska värld. De lagar all sin mat från grunden med ekologiska och närproducerade råvaror i allra högsta grad.

– Vår filosofi är att måltiden ska väcka våra sinnen, vara vacker för ögat, smaka gott och ge oss bra näring för att orka leva fullt ut och njuta av livet! Men maten ska inte bara vara bra för oss människor, den ska även bidra till en hållbar värld och vi arbetar mycket med klimatfrågor. Därför jobbar vi nära våra leverantörer och använder helst lokala råvaror efter säsong, berättar restaurangchefen Holly Linton. Holly kommer från en restaurangfamilj i Usa och har vuxit upp i restaurangmiljön.

De serverar en vegetarisk lunchbuffé tisdagar till och med fredagar och på lördagarna har de en populär vegetarisk brunch. De serverar också fikamöjligheter med mycket raw food och veganska alternativ. Deras dryckesutbud är också spännande där de serverar både ekologiska viner och naturviner, alla av hög kvalitet. Tanken är naturligtvis att man ska kunna gå till Rosengrens skafferi innan, eller i pausen på, teaterföreställningen för att få sig något gott att både äta och dricka.

Men deras mat och dryck är såklart inte exklusivt reserverad för teaterpubliken. De ordnar också massor av egna events, allt från musikkvällar med bland annat singer-songwriters, blues och jazz till “måla med vin” – en kväll där en konstnär är på besök och alla deltagare målar tavlor på temat vin samtidigt som man dricker vin och umgås. De arrangerar även gruppmatlagning, utbildningar, vinprovningar och andra intressanta evenemang de tänker att deras gäster ska uppskatta.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.