Spendrups tar över Cuba Cola


Posted 2020-04-30 in Kultur, Mat & Dryck, Näringsliv

Efter succén med Trocadero är det dags igen för Spendrups med mer retro. Cuba cola lanserades första gången 1953 i Sverige och blev den första läskedrycken på marknaden efter att förbudet mot drycker med koffein och fosforsyra hade hävts. Tre månader senare lanserades Coca-cola.

 

Nu ska Spendrups skaka liv i produkten vars licens de köpt loss från Nordarom – samma ägare som för tre år sedan sålde Trocadero till samma aktör. Ett köp som bland annat resulterade i den sockerfria varianten Trocadero zero.

– Cuba cola är ett varumärke med stor potential, många känner tillvarumärket men få kanske vet att det var Sveriges första cola. I och med köpet av Cuba cola vill vi varsamt förädla och utveckla denna nationalklenod till en modern klassiker, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef på Spendrups.

Då tillväxten inom läsk främst beror på sockerfria alternativ så kommer Cuba cola även att lanseras i en sockerfri variant. I mitten av april levererades de första flaskorna och burkarna ut till livsmedelsbutikerna så det är bara att springa ut och leta upp den.

Var dock förberedd på att farmor eller morfar kanske undrar vad du släpar hem och bjuder på; enligt ett pressmeddelande från Spendrups har företaget “uppdaterat” både originalreceptet och etiketten.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.