Stadsträdgården – på smakmässig uppgång


Posted 2014-08-04 in Mat & Dryck

Stadsträdgårdens restaurangmiljö är en av stans allra vackraste. Sommartid är den nya utomhusdelen en verklig oas i den magnifika parkmiljön och vintertid är de över 100 år gamla växthusen är lokaler för lunch och middag.

 

Stadsträdgårdens gäster har alltid uppskattat den ”gröna” profilen. Under några besök upplever vi att det skett en positiv uppgång smakmässigt.

Lunch- eller helgbuffén finns varje dag i veckan. Den innehåller fyra sorters eget bakat bröd med smör och hummus, salladsbord, tre huvudrätter varav en vegetarisk rätt, måltidsdryck samt kaffe och kaka. Salladsbordet är fräscht där de fina grönsakernas smak förhöjs genom härliga såser.

De vegetariska rätterna kan vara en paprikagryta, rödbetspaj med en smakfull Chevré eller sötpotatis med banan och ris. Fiskrätterna en bra kokt torsk med äggsås, fiskgryta med en god aioli eller regnbågslax med hummersås. Kött- och kycklingalternativen fläskkarré med rostad potatis, köttfärslimpa smaksatt med ädelost, kycklingrulle med fetaost eller en het chilikyckling.

Stadsträdgårdens fylliga och krämiga bearnaisesås och den smakfullt reducerade rödvinssåsen är såser när de är som bäst, båda finns oftast på helgbuffén.

Vi välkomnar Stadsträdgårdens smakmässiga uppgång där mat med en ”grön” profil kan avnjutas i Örebros vackraste parkmiljö.

 

Stadsparken

Parkens område köptes in redan år 1863. Nuvarande utformning fick Stadsparken så sent som 1933. Kulturreservatet Wadköping invigdes 1965. Kommunen tog över ansvaret för Stadsparken 1971. Utomhusscenen har bjudit på många uppträdanden med trivselkvällar, pop- och rockframträdanden samt gudstjänster. Stadsparken har blivit utsedd till Sveriges vackraste park.

 

Stadsträdgården Restaurang & Café

Lunch
Måndag–Fredag 11.30–14.00
Lördag–Söndag 12.00–15.00

www.stadstradgarden.nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.