Stallyktan


Posted 2013-03-13 in Mat & Dryck

pubrunda
Casinotopp banner

Stallyktan är en trivsam pub till vilken främst en stor, trogen, egen gästskara söker sig. Här träffas man över en öl eller ett glas vin, ibland i kombination med en bit mat.

 

Puben består av två plan, sammanbundna med ett par smala trappor. På det nedre planet finns baren medan matgästerna hänvisas upp till det övre planet. Ölutbudet är rikligt med ett flertal ”udda” ölsorter på flaska till stor glädje för de många ölintresserade gästerna. Vi bemötts vänligt och igenkännande.

Efter ett uppehåll serverar Stallyktan på nytt luncher. Dagligen erbjuds tre varmrätter, veckans soppa ett enklare salladsbord, bröd, dryck samt kaffe och kaka/dessert.
Varmrätterna är bra husmanskost och består av en kött- och en fiskrätt.

Den tredje varmrätten är en sallad utom på torsdagarna då det är ärtsoppa och fläskpannkaka. Vi har med glädje ätit Wallenbergare, köttfärslimpa med gräddkokta champinjoner, kokt torsk med ägg & persiljesås samt fiskgratäng med kräftsås, grönsaker & potatispuré. Så smakfullt det är att få in maten varm och väldoftande på en tallrik direkt från köket.

Veckans soppa kan vara en broccolisoppa och salladen en Caesarsallad. Desserten har oftast varit chokladpudding med grädde. Denna för oss så nostalgiska dessert passar utmärkt till kaffet.

På kvällen har vi med mycket skiftande resultat ätit ur den mångårigt använda menyn. Vi kan rekommendera den matiga Caesarsalladen och den goda och väldoftande fisk och skaldjurssoppan. Bookmakertoasten var tidigare stans bästa men idag åtföljs den inte ens av en äkta bearnaisesås. Stallyktans hamburgare var heller inget vi kommer att minnas. Förhoppningsvis är de, tydligt visade, minskade matambitionerna tillfälliga.

Mer prisvärt är tisdagens räkfrossa med tillbehör. Här gäller det att vara ute i tid för borden fylls snabbt upp av olika sällskap.

Onsdag och fredagar dukas till ”After Work” en gratis och populär ”Plockbuffé” fram bestående av nyttigheter i form av gurk- och morotsstavar samt onyttigheter med ett flertal olika sorters chips och nötter.

Stallyktan är en trevlig och avspänd pub med bra luncher med ett stort
 och tilltalande utbud av öl där vi och den egna stamgästskaran har lätt för att trivas.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.