Stora Örebro – populär träffpunkt med skön stämning


Posted 2015-08-07 in Mat & Dryck

Casinotopp banner

Stora Örebro, med bar, matsal och uteservering, är en populär mötesplats för festande Örebroare. Många startar och än fler avslutar kvällen med en drink i Storas bar. Drinklistan är attraktiv, speciellt Robbans fruktiga romdrinkar.

 

I hörnet av Stortorget och Köpmangatan finns Stora Örebro inrymt i äldre, pampiga och omfångsrika lokaler.

 

Baren

I baren kan gästerna mötas för en tidig drink eller något att äta från barmenyn. Ett säkert kort är att dela på den italienska tapastallriken med charkuterier, ostar, oliver, melon, kronärtskockor, grissini och vitlöksbröd. Storas köttbullar och Pennybridgeburgaren är andra omtyckta val. Storas köttbullar har tillbehören potatispuré, lingon, pressgurka och gräddsås – gott. Burgaren med nötfärs, cheddarost, lök stekt i Närkeöl, bacon, Karintorpstomater, sallad, vitlöksmajonnäs och frites är mer som väntat.

Helgerna är det dj:s och/eller levande musik. Framåt midnatt ökar pulsen och musikvolymen i baren. Nu är det mingel och drinkar som gäller. På Stora har man Örebros bästa drinkar. Vår favorit är mojiton, inte för söt och med en bra romsmak.

 

Lunch

Efter att gått igenom baren når vi matsalen, möblerad med vita pinnstolar och bord. Matsalen kantas av ett stort öppet kök.

Vintertid erbjuder Stora en uppskattad lunchbuffé med fisk-, fågel- och kötträtter. En stor och riklig salladsbuffé med frukt, dressingar från Karintorp, eget bakat bröd samt kaffe och vetebulle ingår.

Fiskrätten kan vara pocherad torskfilé i dijonsenapssås med sparris, eller stekt strömming med skirat smör. Fågelrätten, majskycklingbröst med potatisstomp på rosmarin. Kötträtten, lammstek med rostad potatis eller kalv i dillsås med vårprimörer.

 

Middag

Kvällstid har menyn fyra förrätter, åtta varmrätter och tre desserter.  Vi har bland förrätterna ätit en god, knaperstekt, Bredsjöblå. För det ökade antalet vänner av råbiff finns en Oxfilé Tartar med jordärtkockschips och syltad rödlök.

Bra val, inom huvudrätterna, är gösfilen och kalventrecôten. Gösfilen på en skummad räkfond med göskorv, handskalade räkor, prästostkräm och rostade betor. Kalventrecôten med oxsky, silverlök och potatisgratäng.

Chokladmoussebakelsen med vaniljpannacotta och browniebotten är ett givet avslutande val för chokladälskarna. En frisk och överraskande dessert är ”Ryssen kommer” vodka-kaluha-glass från Götlunda, smaksatt med maränger och rostad hasselnöt.

Servicen är uppmärksam, med föredömliga servitrisen Sandra Walther i spetsen. Vinerna, de flesta finns per glas, serveras korrekt och trivsamt direkt ur flaskan vid bordet. Maträtterna, snyggt upplagda, är smakmässigt mestadels på en ordinär nivå.

 

Uteserveringen

I skuggan av Engelbrektstatyn finns sommartid uteserveringen. De kvällar solen är framme är serveringen alltid välfylld av gäster. Tillsammans med drinkar, vin och öl erbjuds en somrig grillbuffé. Kvällens grillade kan vara kyckling, lammracks, nötkött, pulled pork och olika korvar. Till det grillade potatisgratäng, frukt och sallader.

Stora Örebros succékoncept med bar, restaurang och utedel har gjort att det har blivit en naturlig träffpunkt. Här råder en skön stämning och rätt puls med mingel, mat, after work, goda drinkar och musik.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.